Fotografije domova poznatih sa zanimljivim crticama iz njihovih života

Ako volite crno-bijele filmove i privlače vas priče iz „zlatne ere“ Holivuda ova galerija fotografija će vam biti zanimljiva.

Na njima možemo vidjeti kako su živjeli najveći glumci toga doba, poput Marilyn Monroe, Ave Gardner, Franka Sinatre…

Danas je većina zvijezda prisutna na društvenim mrežama gdje dijele trenutke i detalja iz svog života i doma. Naravno, tada to nije bio slučaj, čime ove fotografije na kojima su prikazane zvijezde u svojim domovima u različitim situacijama, poput odmora, leškaranja, druženja, još zanimljivije.

Joan Crawford i njen, četvrti i posljednji muž Alfred N. Steele, bili su pobornici čuvanja namještaja. Na slici se vidi da odmaraju na kaučima prekrivenim plastičnom folijom. Plastično ukrasno drvo u ćošku iza bio je glavni dekorativni predmet u ovoj prostoriji.

 

Predivna Ava Gardner u svom domu koji je uredila antikvitetima, poput stolica u stilu Luja XVI. U rukama drži psa, poklon od bivšeg muža Franka Sinatre.

 

Jayne Mansfield je obožavala roza boju, toliko da je skoro čitavu vilu uredila u ovoj boji. Posebno zanimljivo je bilo kupatilo – potpuno tapacirano roza krznom. Plus, kada u obliku srca od zlatnih mozaik pločica. 

 

Jedna od najpoznatijih kuća poznatih je dom kralja rokenrola, slavna vila Graceland u Memfisu. U njoj je, za očekivati, sve bilo pretjerano, pa i dužina ovog kauča od četiri i po metra. 

 

Na fotografiji vidimo Franka Sinatru i glumca Yula Brynnera u dvorištu Sinatrine kuće u kalifornijskoj pustinji.

 

James Dean je u New Yorku živio studentski, u iznajmljenoj garsonjeri koju vidimo na slici, a kupatilo je dijelio s drugim stanarima zgrade. 

 

John Wayne je volio azijsku umjetnost i namještaj, što je itekako vidljivo na fotografiji njegove dnevne sobe.

Potpuno netipičan prizor iz doma poznatih za koje očekujemo da su luksuzni i do detalja sređeni. Da nije uvijek tako pokazuje ova fotografija nesređene garaže Marilyn Monroe i Arthura Millera.

Tada glumac i budući predsjednik Ronald Reagan u biblioteci svoje kuće koja je tada smatrana remek djelom.

 

Kirk Douglas u svom domu okružen izuzetno vrijednim umjetničkim djelima: na zidu iza su dvije slike Pabla Picassa, a na stolu skulptura italijansko umjetnika Marina Marinija. On i njegova žena prodalu su te umjetnine i novcem finansirali izgradnju dječjih igrališta.

 

Sophia Lauren u njenoj grandioznoj vili nadomak Rima u kojoj je živjela sa suprugom Carlom Pontijem. Zidovi spavaće sobe bili su oslikani freskama. Više o njenom domu pisali smo ovdje