Family-Plus predstavio novo izdanje priručnika za trudnice “Trudnoća i porođaj”

Family-Plus, ekskluzivni i ovlašteni partner Cryo-Save-a, vodeće evropske i svjetske porodične banke matičnih ćelija za BiH predstavio je danas treće izdanje priručnika za trudnice “Trudnoća i porođaj”.

Ovaj priručnik je namijenjen svim budućim i mladim roditeljima, a u njemu su obrađeni svi sadržaji koji su bitni za roditeljstvo, kao i mnoštvo drugih informacija o uslugama i potrebama koje roditelji imaju.

Milada Šukalo, menadžer za marketing i medije Family-Plus-a istakla je značaj ovog društveno odgovornog projekta koji Cryo-Save realizuje u Bosni i Hercegovini.

“Značajna pažnja je posvećena psihofozičkoj pripremi trudnice za porođaj, i to je bitno posebno za trudnice iz manjih gradova koje nemaju priliku da idu u škole za trudnice. U Priručniku o trudnoći, porođaju i roditeljstvu mogu naći interesantne informacije i vježbe koje su za njih pripremili stručnjaci. Priručnik je namijenjen svim trudnicama širom BiH i dijeli se potpuno besplatno u svim zdravstvenim ustanovama, školama za trudnice i Betty apotekama, a trudnice i svi zainteresovani ga mogu pročitati na našem sajtu u pdf formatu“ napomenula je Šukalo.

Od početka ove godine Cryo Save djeluje u okviru Esperite grupacije te nudi različite usluge iz oblasti preventivne medicine. Putem sestrinske kompanije Genoma Swiss Biotehnology moguće je obaviti različite genetičke analize o kojima sve trudinice mogu da pročitaju u priručniku „Trudnoća i porođaj“ ili da dobije sve potrebne informacije u Family Plusu-u.

krio save01

krio save03

krio save05