Elegancija crne boje u kuhinji

Duboki, upečatljivi tonovi mogu da promjene raspoloženje u prostoru i daju osjećaj tišine i mira koji možda i ne očekujemo na jednom ovakvom mjestu. Iako većina ljudi ne bira crnu boju za svoju kuhinju, ona je ubedljivo najbolja za definisanje prostora ali i stvaranje atmosfere koja nas podstiče da se okupljamo i uživamo u obrocima sa najmilijima.

Ukoliko ste riješeni da svom domu podarite upravo ovakvu jednu klasičnu ljepoticu, a niste baš sigurni da li je kompletno crna kuhinja pravi izbor za vas, savjetujemo vas da krenete sitnim koracima. Primjera radi, crni mermer može da ostavi upečatljiv uticaj u kuhinji. Bilo da se radi o varijanti sa bijelim ili zlatnim linijama, sigurni smo da će svako kuhinjsko ostrvo ili radne ploče izgledati zapanjujuće upravo sa ovim materijalom.

 

minacciolo.it

A ako ste od onih koji jednostavno ne mogu da se zasite mračne estetike, stručnjaci savjetuju da se opustite, jer tamna ili crna kuhinja može veoma dobro da funkcioniše i u monohromatskim šemama. Unošenjem tamnih materijala i stvaranjem različitih slojeva sa tamnim teksturama možete stvoriti osjećaj topline i luksuza.

Budite smjeli i koristite crnu svuda za zaista sofisticiran i luksuzan izgled i osjećaj. Upotrebom palete različitih crnih materijala i tekstura postiže se maestralna lakoća u prostoru i izbjegava se da prostor izgleda previše taman i težak.

 

sjb.com.au

 

Kada radite sa crnom kuhinjom, važno je dodati različite završne obrade i teksture kako biste bili sigurni da prostor ne izgleda previše jednodimenzionalno. Na primjer, sjajne pločice i brušeni metalik i mat ormarići se uvek lijepo kombinuju, a rebrasto staklo i tamne radne ploče takođe doprinose cjelokupnom izgledu kuhinje. Metalni akcenti kao što su bakar, mesing ili čelik se savršeno slažu sa tamnim radnim površinama i kuhinji daju raskošan i moderan osjećaj.

 

romainricard.com

I na kraju, podsjećanje: ako metalni akcenti ne odgovaraju vašoj kuhinji i više volite prirodne završne obrade, crne radne površine izgledaju upečatljivo pored drvenih ormara i dodataka. Kao što ćete i sami imati prilike da vidite u našoj maloj galeriji, crna boja pozadine ili kuhinjskog ostrva se jako lijepo slaže sa toplim drvenim ormarićima a istovremeno kuhinji dodaje kontrast i još više željene teksture.