Drugi međunarodni sajam o energetskoj efikasnosti BiH 4. i 5. novembra u Sarajevu

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske učestvuje na drugom međunarodnom Sajmu i konferenciji o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti u Bosni i Hercegovini, RENEXPO BiH, koji će biti održan 4. i 5. novembra u hotelu „Hollywood“ u Sarajevu.

Sajam promoviše napredak BiH u oblasti energetske efikasnosti. Cilj sajma je da se predstave dostignuća u oblasti energetske efikasnosti po pitanju zakonske regulative i ostalih aktivnosti koje su sprovedene u BiH u proteklih pet godina. Drugog dana sajma biće organizovane otvorene diskusije o ulogama inžinjera i arhitekti na tržištu energetske efikasnoti, kao i o poslovnim prilikama u oblasti energetske efikasnoti i mogućnostima edukacije stručnjaka.

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju predstaviće se na zajedničkom štandu svih nivoa Vlasti u BiH i njemačke nevladine organizacije za tehničku pomoć i saradnju na području Bosne i Hercegovine, GIZ.

Pored ovog Ministarstva, na sajmu će učestvovati i federalno Ministarstvo za prostorno planiranje, Ministarstvo energije i industrije u Federaciji BiH, Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, kao i predstavnici opština Bihać, Bijeljina, Laktaši, Livno, Prijedor, Travnik, Zenica i Zvornik, te kompanije iz privatnog sektora.

Organizator događaja je kompanija REECO d.o.o. iz Srbije. Sajam će za posjetioce biti otvoren od 8 do 17 časova.