Vinarija Vukoje osvojila deset medalja na najznačajnijem vinskom takmičenju

Na najznačajnijem i oficijalno najvećem svjetskom vinskom takmičenju “AWC VIENNA 2015” Podrumi Vukoje su osvojili deset zlatnih i srebrnih medalja za kvalitet svojih vina.

Uprkos velikoj konkurenciji (11.611 vina od 1708 proizvođača iz preko 40 zemalja svijeta) i najzahtjevnijim i strogo definisanim pravilima degustiranja i testiranja od strane međunarodnih enologa, vinskih stručnjaka, somelijera, gastronoma i vinskih publicista, Podrumi Vukoje 1982 su osvojili deset zlatnih i srebrnih medalja za vina Hercegovački vranac, Hercegovačka žilavka, Syrah Vukoje 30, Tribunia Merlot, Tribunia Cabernet Sauvignon, Mediterranean vranac, Primavera white cuvée, Primavera red cuvée, Primavera rosé i Tribunia Rosé.

Ovo je jedina vinarija sa ovih prostora koja je uspjela da osvoji deset medalja na jednom ovako značajnom ocjenjivanju koje je i zvanično odobreno od strane Evropske Unije i gdje su postavljeni najveći standardi u ocjenjivanju kvalitata vina.

Uspjeh Podruma Vukoje 1982 je tim veći što je pet medalja osvojeno u kategoriji crvenih reserve vina što predstavlja i najtežu i najzahtjevniju kategoriju za ocjenjivanje.