DRAGULJ SVAKOG DOMA: Kamini od prirodnog “BX Kamena” za poseban ugođaj topline i udobnosti

Kamin u dnevnom boravku daje poseban ugođaj topline i udobnosti. Okuplja oko sebe sve članove porodice u hladnim zimskim ili kišnim jesenskim večerima.

Posebno lijep i jedinstven kamin izrađen je od prirodnog kamena. To su oni kamini koji se uklapaju u gotovo svaki ambijent i enterijer. Izrađuju se od kamenih elemenata, i to uglavnom od punog masivnog kamena i kamenih ploča kako bi se dobio utisak masivnosti.

Ako želite da ugradite kamin u vaš dnevni boravak, kao izvor topline ali i kao element dekorativnog uređenja doma kontaktirajte “BX Kamen”.

Nalaze se u okolini Jajca, a sve potrebne informacije možete dobiti na broj telefona 063 943 981, kao i na sajtu „BX Kamen“, te na njihovom Fejsbuk i Instagram profilu.

Kamini obloženi kamenom pravi su dragulj svakog doma, a razvnovrsne nijanse prirodnog “BX Kamena” učiniće da vaš enterijer izgleda potpuno nestvarno.

“Kamini su se vratili na velika vrata i kupci su sve više posvećeni njihovom uređenju. Bilo da se radi o tradicionalnim varijantama ili najnovijim modelima kamina važno je koristiti kvalitetne materijale koji će odgovoriti svim izazovima kada je riječ o oblaganju kamina”, kaže Neda Oroz, menadžer prodaje u “BX Kamenu”.

Prema njenim riječima prirodni kamen, kao trajan i ekološki prihvatljiv materijal svakako je na prvom mjestu materijala koji mogu da se koriste.

Oroz ističe da sloboda koju nudi kamen ima rijetko koji materijal.

“Kamenom može da se obloži cijeli kamin, samo pojedini dijelovi ili zidovi oko kamina. Zahvaljujući svojim karakteristikama naš kamen odlično podnosi visoke temperature, a kupcima nudimo više različitih obrada koje mogu da koriste, kao što su polirani, dekorativni, tumbani… “, pojašnjava Oroz.

Pored kamina, BX kamen može da se koristi i za uređenje prostora predviđenih za pripremanje hrane kao što su roštilj i pecane.

Bogatstvo kamina u domovima je nemjerljivo, a po želji klijenata “BX Kamen” konstruiše kamine od prirodnog dekorativnog kamena.

Kamini od prirodnog “BX Kamena” predstavljaju tradicionalno i  unikatno rješenje za vaš dnevni boravak . To su rustični kamini, uglavnom sa otvorenim kaminskim ložištem.

Prednosti ukrašavanja kamina prirodnim kamenom su nemjerljive. Kada je u pitanju dizajn kamina, prirodni kamen je jednostavno najelegantniji, naizdržljiviji i najefikasniji materijal. Zadržava toplotu bolje od bilo kog drugog materijala i praktično ne zahtijeva neko posebno održavanje, a izuzetno je otporan i na habanje. Može da trpi ekstremne temperature i nema problem sa truljenjem, niti vlagom kao drugi materijali.

Kamini od prirodnog “BX Kamena” su pravi izbor za vas. Budući da je prirodni kamen po prirodi višedimenzionalan, vaš kamin će imati jedinstven izlgled. Kamen je dostupan u raznim bojama i teksturama, a možete i eksperimentisati kombinujući različite boje za različiti izgled.

Iako prirodni kamen može koštati više, njegove prednosti su vrijedne dodatnih troškova.

Moderni kamini čija je ugradnja sve učestalija u savremenim enterijerima osim praktične namjene ima i estetsku, a tu su da podsjećaju ljude na prirodne elemente koji su nas oduvijek okruživali, ali smo u modernom svijetu odvojeni od njih. Baš zato danas gotovo da nema kamina bez elemenata prirodnog kamena.

Ukoliko biste željeli baš jedan takav, “BX Kamen” može da vam pomogne da ostvarite svoje želje. Bilo da je vrijeme da rekonstruišete postojeći kamin ili izgradite novi “BX Kamen” je najbolji izbor.

(PR)