“Denjub fuds grupa” prodata za 575 miliona eura

“Denjub fuds grupa” saopštila je danas da je ta kompanija prodata investicionom fondu “Mid Europa Partners” za 575 miliona eura.

“U cilju objektivnog informisanja i transparentnosti poslovanja, kao i sprječavanja spekulacija i netačnih informacija, želimo da obavijestimo javnost da vrijednost ugovora o prodaji DFG investicionom fondu Mid Europa Partners iznosi 575 miliona eura” – saopštila je Mid Europa Partners kao i Denjub fuds Grupa.

Svetlana Glumac direktor za korporativne i regulatorne poslove Danube Foods grupe izjavila je da je u transakciji, pored Mid Europa Partners učestvovala i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), kao i vodeće evropske banke: Unicredit, Raiffeisen, ING, BNP i Citi, i domaći partner Andrej Jovanović.

“Sa zadovoljstvom želim da istaknem i to da je prodaja DFG jos jedna potvrda da je Srbija definitivno dobila status sigurne i atraktive destinacije za strane investicije” – rekla je Glumac.

Direktorica korporativnih i regulatornih poslova DFG Svetlana Glumac ponovila je da se zaključivanje transakcije očekuje u prvoj polovini ove godine, nakon ispunjavanja svih uslova kupoprodajnog ugovora.

U okviru “Denjub fuds grupe” nalaze se srpske kompanije „Imlek“, „Mlekara Subotica“ „Bambi“ i „Knjaz Miloš“ kao i mljekare u vlasništvu Imleka u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Izvor – blic.rs