“BX kamen” – Za savremen i jedinstven prostor u kojem ćete uživati

Ukoliko u narednom periodu planirate osvježiti svoj stambeni prostor jedinstvenim rješenjem savjet dizajnera enterijera je prirodni kamen kao dekorativni element.

“BX kamen” iz Jajca dugi niz godina se bavi eksploatacijom prirodnog kamena. Eksploatacija se vrši na dva eksploatacijska polja, Poljane i Crvene stijene.

Eksploatacija na Crvenim stijenama je u tri eksploatacijska polja krupnozrnute breče. Geomehaničke karakteristike ovih slojeva su vrlo slične, dok se po boji i teksturi razlikuju i idu od svjetlo sive do blago crvene boje. U kamenu je česta pojava fosiliziranih ostataka morskih puževa, školjki i drugih mikroorganizama.

Geomehaničke karakteristike krupnozrnih breča omogućavaju obradu kamena tehnikama poliranja, četkanja, štokovanja, paljenja, klesanja i drugim tehnikama obrade.

Na području Poljana u drugom eksplotacijskom polju, eksploatira se sitnozrna breča u više slojeva, koji se po boji mogu razlikovati od bijele do više nijansi sive boje, sa fosilnim ostatcima morskih školjki, puževa i drugih morskih mikroorganizama.

Geomehaničke karakteristike omogučavaju obradu poliranjem, štokovanjem, paljenjem, četkanjem, klesanjem te i drugim tehnikama obrade.

“BX kamen” će vasem domu dati posebnu notu topline, a uz to garancija je kvaliteta, dugotrajnosti i sofisticiranosti. Pored toga što je jednostavan za održavanje, rustična forma prirodnog kamena nas asocira na prirodu i vezuje za osjećaj ugode i dobrog raspoloženja.

Njihov kamen se može koristiti u svim prostorijama, a najčešće se pojavljuje u dnevnom boravku, kuhinji, kupatilu, kao i dekorativni element u dvorištu. Bez obzira da li tražite klasičan sjaj ili moderni mat izgled, prirodni “BX kamen” može da zadovolji svačiji ukus.

Možete ih kontaktirati telefonom na broj 063 943 981, a kompletan asortiman možete pogledati u mjestu Divičani kod Jajca, kao i na sajtu “BX kamen”, ali i njihovim zvaničnim profilima na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.

Luksuzan i svestran kvalitet “BX kamena” omogućava vam da ga kombinujete sa drugim materijalima u domu, i zato ukoliko želite stvoriti savremen prostor koji je prirodan, jedinstven i dobro dizajniran kontaktirajte “BX kamen” Jajce.

(A.M.)