HIT U UREĐENJU DOMA: Potražnja za prirodnim kamenom sve veća

Potražnja za prirodnim kamenom za potrebe renoviranja stambenih prostora godinama unazad raste kako na našem tako i na svjetskom tržištu.

Prirodni kamen jedan je od najluksuznijih i najljepših materijala za gradnju poznatih čovjeku. Pogodan je kako za vanjsko, tako i za unutrašnje uređenje. Najčešće se koristi za oblaganje podova, zidova, u kuhinji kao radne ploče, kupatilima, klub stolovima… Ljepota i izdržljivost koju pruža prirodni kamen je nenadmašna.

Ovaj materijal odličan je prirodni toplotni izolator. Ljeti će unutrašnjost vašeg doma održavati hladnom, dok će zimi skupljati i čuvati toplinu od grijanja.

Ukoliko u narednom periodu planirate adaptaciju doma “BX kamen” je pravi izbor. Njihov kamen možete kombinovati s toplim materijalima poput drveta kako bi se stvorila rustikalna i tradicionalna atmosfera. Takođe se može kombinovati i sa metalom, ali i staklom kako bi stvorili avangardne prostore.

Osim što je vizuelno atraktivan, prirodni “BX kamen” ostaje nepromijenjen pod različitim vremenskim uslovima.

Njihov kamen uz visoku estetsku vrijednost karakterišu bogate boje i teksture. Bez premca je po pitanju otpornosti i estetike, što je posebno izraženo kada se koristi u oblaganju podova ili zidova. Uz jednostavnu njegu i minimalno održavanje ljepota prirodnog “BX kamena” će eksponencijalno rasti tokom godina.

Prema riječima Nede Oroz, menadžera prodaje u “BX kamenu” upotreba ovog materijala u građevinarstvu i ove godine ide uzlaznom putanjom.

“Bilo da se radi o vanjskom ili unutrašnjem uređenju, kamen se nameće kao rjesenje broj jedan. Mi smo, pored standardne potražnje domaćeg tržišta za našim kamenom, posebno zadovoljni činjenicom da naš kamen uzima i značajno učešće na tržištima Hrvatske i Srbije. Sve više klijenata nam poklanja povjerenje, bilo da uređuju unutrašnjost domova – kuhinje, podove, stepeništa, dekorativne elemente, bilo da uređuju dvorišta – stepeništa, staze, pješačke površine, bazene, Itd”, kazala je Oroz.

Ona je kazala da njihovi klijenti sve više postaju i investitori koji “BX kamen” koriste kako za stambene objekte, tako i za vile, hotele i druge turističke objekte.

Ako razmišljate da postavite prirodni kamen u vašem stambenom prostoru, kompanija “BX kamen” je tu da vam pomogne i sa mnoštvom ideja i savjeta. Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu pomoći će vam da boravak u domu bude prijatan. Uz sve navedeno bitno je napomenuti da je ovaj materijal godinama unazad hit u dizajnu enterijera i eksterijera.

Ogroman raspon boja, jedinstvenost svakog komada “BX kamena”, kao i raznolikost završne obrade učiniće vaš dom jedinstvenim. Bez obzira da li tražite klasičan sjaj ili moderni mat izgled, prirodni “BX kamen” može da zadovolji svačiji ukus. Kontaktirajte ih na broj telefona 063 943 981. Više informacija dostupno je na sajtu “BX kamen” kao i na njihovim zvaničnim profilima na društvenim mrežama.

(A.M.)