“BX kamen” na Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu

46. Međunarodni sajam građevinarstva otvoren je u Beogradu pod sloganom “Budućnost u izgradnji”.

Posjetioci će do 30. aprila, do kad manifestacija traje, moći da se upoznaju sa novostima u građevinarstvu, novim materijalima, napretkom u oblasti kamena, opeke, krovnih pokrivača…

U šest sajamskih hala i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma nastupa više od 600 izlagača iz 23 zemlje Evrope i Azije. Prvi put organizovano nastupa i Indija.

Naime riječ je o jedinom sajmu građevine u jugoistočnoj Evropi. Obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije, od istraživanja do projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u viskogranji, niskogradnji i hidrogradnji, do postavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

Na sajmu izlažu svi eminentni domaći i strani građevinski proizvođači, distributeri i trgovci, među kojima je i “BX kamen” iz Jajca.

Ova kompanija, koja se bavi obradom i distribucijom prirodnog kamena izlaže na vodećim sajmovima ove vrste u regionu.

Njihov kamen je godinama zapažen na sajmovima, a dugogodišnje iskustvo dovelo ih je na poziciju jednog od vodećih distributera prirodnog kamena u BiH.

Eksploatacija kamena se vrši na dva eksploatacijska polja, Crvene stijene i Poljane.

Geomehaničke karakteristike “BX kamena” omogućuju različite načine obrade. Kamen daje slobodu i širinu u kombinovanju, pa različite obrade djeluju skladno i upotpunjuju jedna drugu.

Dekorativni kamen, kao vanjska obloga može dodatno da naglasi estetsku vrijednost vašeg objekta. Polirani kamen ne mora nužno da služi samo za enterijer, a štokovani kamen Vam daje slobodu da ga koristite na različite načine.

Uvijek je odlična obloga za vanjske prostore, ali može npr. da bude i odlično rješenje za okvire prozora. Rustika će svakako doprinijeti prirodnom izgledu.

Neda Oroz, menadžer prodaje u “BX kamenu” kaže da je za njih učešće na najvećem sajmu građevine u ovom dijelu Evrope izuzetno važno.

“Zahvaljujući dizajnu standa za koji je zaslužna arhitekta Jovana Kežić, uspjeli smo da prikažemo ljepotu našeg kamena i širok asortiman proizvoda”, ističe Oroz.

Prema njenim riječima posjetioci su bili zainteresovani za sve tipove obrade, a posebnu paznju je privukla crvena breča.

“Usljed sve većih troškova uvoza iz Kine, Indije i Turske, investitori se sve više okreću domaćim i proizvođačima u regionu. Sajam je za nas već uspješan, s obziorm na veliki broj posjetilaca i značajnih kontakata koje smo ostvarili”, kaže Oroz.

Ako i vi u narednom periodu planirate renoviranje ili adaptaciju stambenog ili poslovnog prostora kontaktirajte ih telefonom na broj 063 943 981. Više informacija možete pronaći i na njihovom sajtu “BX kamen” kao i na društvenim mrežama fejsbuk i instagram.

Sa kamenom nema greške!

(A.M.)