Budućnost korištenja računara

“Lightmac” je ideja iza koje stoji vizionar Tomas Moyano, koji se prilikom kreiranja ideje o inovativnom uređaju oslonio na tehnologiju projektovanja slika.

Kombinujući najbolje karakteristike tableta, odnosno mogućnost lakog prenošenja, s idejom kreiranja zaslona koji će biti projektovan na površinu, Moyano je predstavio moguću budućnost ekrana. Njegovu realizaciju bismo mogli dočekati tek za desetak godina, ali i da kompanija “Apple” odobri ovu ideju.

Inovativni dizajn poigrava se s idejom prenosivog monitora, s i9 procesorom i 16 GB-a radne memorije te baterijom koja bi trajala 24 sata, oslanjajući se na najbolje karakteristike tableta, tj. njegovu prenosivost, koju dizajner kombinuje s konceptom bežične tastature, vanjskim modulima i projektorom koji omogućava projekciju ekrana u željenoj veličini. Uređaj bi koristio tehnologiju Bluetooth 6.0.

Ovaj ambiciozni i impresivni koncept donosi nam sliku potencijalne budućnosti u svijetu kompjuterske tehnologije pa ćemo s velikim zanimanjem pratiti šta će sve u budućnosti osmisliti ovaj entuzijastični produkt dizajner.

369984,xcitefun-apple-lightmac-4