Povodom Svjetskog dana porodice: “Mlijekoprodukt” uručio donacije višečlanim porodicama

Donacijama Vitalia proizvoda višečlanim porodicama u BiH, kompanija Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice, koja posluje u oviru najveće regionalne kompanije za proizvodnju mlijeka  i mliječnih proizvoda – Imleka, obilježila je Svjetski dan porodice.

 

Svjetski dan porodice obilježava se sa ciljem afirmacije porodice i porodičnih vrijednosti. Marketing menadžer Mlijekoprodukta, Vlado Sandić, rekao je da je ova kompanija obezbijedila Vitalia mliječne proizvode za sedmične potrebe za oko 20 višečlanih porodica iz Bosne i Hercegovine i na taj način dala svoj doprinos obilježavanju ovog značajnog datuma.

 

„Naša kompanija prepoznala je potrebu za pružanje podrške porodicama, naročito onim višečlanim, jer je porodica osnovna jedinica društva, a samo zdrava i osnažena porodica može dati puni doprinos zajednici u kojoj živi“, kazao je Sandić.

 

Predsjednik udruženja porodica sa četvoro i više djece „4+“, Jovan Radovanović, zahvalio je Mlijekoproduktu na ovoj značajnoj donaciji.

 

 „Podsjetiću da je porodica stub svakog društva, a ovakve vrste pomoći višečlanim porodicama znače mnogo.  Samo udruženim snagama možemo doći do trajnih rješenja problema naših porodica i poboljšanja njihovog statusa u društvu“, kazao je Radovanović.

 

Međunarodni dan porodice,  obilježava se prema odluci Generalne skuštine UN-a od 1993. sa ciljem podizanja svijesti javnosti o značaju porodice i podsticanja javnosti za pružanje podrške porodicama, naročito onim koje su suočene sa problemima u ekonomskom, društvenom i kulturnom smislu.