BESPLATNA ANALIZA KRVNE SLIKE: Nova poslovnica Alfalab-a počinje s radom u ponedjeljak (FOTO, VIDEO)

Preko 3.000 laboratorijskih analiza pacijenti će moći obaviti od ponedjeljka u novoj poslovnici Alfalab laboratorije u Banjaluci.

Ova laboratorija jedna je od najsavremenijih na našim prostorima, a svim pacijentima povodom otvaranja u ponedjeljak poklanjaju besplatno analizu krvne slike.

Misija Alfalab laboratorije je da doprinese poboljšanju zdravlja građana kroz pružanje visokokvalitetnih usluga laboratorijskih ispitivanja. Svoju misiju vrše s posebnom pažnjom prema pacijentima i fokusom na brigu o pacijentima, konstantno poboljšavajući kvalitet rada kroz kontinuirano povećanje spektra analiza.

Alfalab laboratorija je prepoznata kao vodeća institucija u oblasti visokokvalitetne laboratorijske dijagnostike u Republici Srpskoj.

Foto: Ognjen Crnobrnja_Banjaluka.net

Dr Sanja Kalamanda Ivanjak, specijalista medicinske biohemije i vlasnica Alfalab laboratorija kaže da je 2014. godine uvidjela da na našem tržištu nedostaju privatne laboratorije, biohemijske, hematološke i imunološke. Tada je, kaže, došla na ideju da otvori prvu laboratoriju iz oblasti biohemije i tako je sve krenulo.

„Početak, kao i svaki početak bio je težak. Brzo smo se snašli na ovom tržištu, pružili smo kvalitetnu uslugu našim pacijentima i omogućili sebi dalje širenje. Nakon toga smo otvorili hematološke laboratorije u Banjaluci (Lazarevo, Borik) i u drugim gradovima koji su takođe imali istu potrebu, domovi zdravlja su radili mali broj analiza, a naša paleta je bila veoma velika. Zbog toga smo u Gradišci, Kotor Varošu, Prijedoru i Mrkonjić Gradu otvorili istu takvu laboratoriju“, ističe dr Kalamanda.

Foto: Ognjen Crnobrnja_Banjaluka.net

Laboratorija u ulici Mladena Stojanovića 26c koja svoja vrata pacijentima otvara u ponedjeljak je specijalna imunološka laboratorija u kojoj je proširen asortiman analiza.

„Sve ono što ranije nismo radili, pa smo slali na druga mjesta sada ćemo uglavnom raditi u ovoj imunološkoj laboratoriji“, navodi dr Kalamanda.

U proteklih 9 godina zaposlen je veliki broj ljudi, a trenutno ih u timu Alfalab laboratorija ima oko 40.

„Tu su inženjeri laboratorijske tehnike, laboratorijski tehničari, pomoćno osoblje i ja kao specijalista medicinske biohemije“, kaže dr Kalamanda.

Foto: Ognjen Crnobrnja_Banjaluka.net

Dr Kalamanda napominje da nam laboratorijske pretrage daju uvid u stanje organizma, te da su preporuke kako u svijetu tako i kod nas da se barem dva puta godišnje rade opšte hematološke i biohemijske analize za djecu i odrasle.

Alfalab laboratorija prateći najnovija dostignuća u medicinsko laboratorijskoj dijagnostici konstantno ulaže kako u osoblje tako i u opremu.

„Analize se kod nas rade na veoma sofisticiranim apratima. To su aparati fime Abbott, biohemijski i imunološki analizatori, aparat imunološki firme Beckman Coulter, hematološki aparati firme Beckman Coulter, kao i veliki broj manjih aparata“, ističe dr Kalamanda.

Cilj Alfalab laboratorija je zadovoljstvo koristnika kroz dostupnost i kvalitet pruženih usluga.

„Nadam se da ćemo otvaranjem ove laboratorije biti na usluži našim pacijentima, da će dobijati brze i kvalitetne analize kao i do sada. U narednom periodu očekujemo otvaranje još nekoliko laboratorija u ostalim gradovima Srpske“, kaže dr Kalamanda.

(Aldijana Mirković)