Apartman koji košta 100.000 dolara za jednu noć

Ako ste ikada stajali ispred komada koji je kreirao Demijen Hirst i pitali se šta se zapravo dešava u njegovoj glavi, danas je dan kada to možete saznati.

Savremeni britanski umjetnik, poznat po svojim senzacionalnim, često kontroverznim radovima kao što je ljudska lobanja dekorisana dijamantima, upravo je predstavio svoj Empathy apartman, ultra-luksuzni smještaj koji je dodat Sky Villas kolekciji u lasvegaskom The Palms Casino Resort.

Ko god da je upoznat sa Hirstovim radom može zamisliti detalje koji se tu nalaze: medicinski ormarići puni pilula, kaleidoskopi leptira i mrtvih životinja – sve to je smješteno u apartman koji mjeri oko 900 kvadrata, a zvanično je debitovao danas.

S obzirom na to da se apartman nalazi u Vegasu, on je nevjerovatno dekadentan.

Winner/Loser, par ajkula u rezervoaru koji je ispunjen formaldehidom, smješten je u zidu dnevne sobe. Medicinski ormarić nazvan Vegas, dekorisan je dijamatima i pozdraviće vas odmah na ulazu, dok će deset panela sa slavnim motivom leptira oduševiti svakoga.

Ipak, Hirst nije samo ubacio nekoliko komada svoje umjetnosti i završio priču – on je odabrao svaki materijal, dizajnirao svaki komad nameštaja i osmislio svaku sitnicu, sve do tepiha i zavesa. Dezen leptira prisutan je i na terasi koja sadrži infiniti bazen, kao i u kupatilu, koje je okarakterisano Venus Gray mermerom.

Zaobljeni bar sa 13 mjesta za sjedenje popunjen je medicinskkim otpadom, a akcentovan je vitrinama u kome se nalaze skelet marlina i punjeni marlin, dok su tu takođe i sofe obložene italijanskom kožom, a koje su drapirane ponovo motivom leptira. Tu je i sto za bilijar, privatni bioskop i privatna slana soba, dvije sobe za masažu i privatni fitness centar.

(luxlife.rs)