Zdravlje radnika na prvom mjestu: “Bema” kupila dva defibrilatora

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, na čijem je čelu uspješni privrednik i nadaleko poznati humanista Marinko Umičević, kupila je od firme “Bawariamed” dva defibrilatora, koji će biti instalisani u “Beminim” pogonima u Banjaluci i Mrkonjić Gradu, koji zajedno zapošljavaju 1.250 radnika.

Ovo je još jedan pokazatelj odgovornosti ove uspješne tvornice i njenog tehničkog direktora Marinka Umičevića, koji su prepoznali važnost posjedovanja ovakvih uređaja, koji mogu spasiti život radniocima “Beme”, ukoliko bi imali bilo kakve srčane problem dok su na radnom mjestu.

Naime, defibrilatori se koriste u slučaju poremećaja srčanog ritma i tim povodom su predstavnici firme “Bawariamed” juče izvršili pokaznu vježbu njihove upotrebe radnicima “Beme”, koji su iskoristili tu priliku i prošli obuku pružanja prve pomoći na radnom mjestu.

“To su uređaji koji vrše analizu srčanog ritma, daju upute spasiocu i omogućavaju defibrilaciju. Uređaji su potpuno sigurni i njihovom upotrebom se samo može spasiti život, a nikako naštetiti”, rekao je Umičević, koji i ovom aktivnošću dokazuje da mu je zdravlje radnika uvijek na prvom mjestu. Ovo svakako nije prvi put da “Bema” na čelu sa svojim direktorom Umičevićem, provodi ovakve ili slične aktivnosti sa ciljem prevencije, ranog otkrivanja bolesti, ili što veće zaštite zdravlja radnika na radnom mjestu, jer ova tvornica godinama unazad organizuje brojne preventivne preglede za svoje radnice, i to potpuno besplatno, čime se malo firmi na našim prostorima može pohvaliti. Zato “Bema” ima Marinka, koji misli na svoje radnike, cijeni njihov rad, misli o njihovom zdravlju, i svoje humane ideje uvijek sprovede u djelo, jer je riječ o velikom humanisti, čovjeku velikog srca.

N.Sp.