Ako ne možete da odlučite koju boju izabrati za enterijer, evo nekoliko sigurnih opcija za dobar izgled

Dobro je poznata činjenica da boje u prostoru utiču na naše emocije, što je jedan od faktora koji treba imati na umu prilikom uređenja enterijera.

Drugi faktori su vaš stil, veličina prostora, osvjetljenost, raspoloživi namještaj i ostali elementni za opremanje…

Ako ste neodlučni i ne umijete ocijeniti koju boju koristiti u uređenju, dizajenerka enterijera Grace Garrett navodi po nekoliko boja za svaku prostoriju kao “siguran” izbor.

Dnevna soba

Pošto je riječ o prostoriji koja treba da zrači opuštenom i ugodnom atmosferom pastelene nijanse su dobar izbor, kao i neutralne poput svjetlije nijanse sive boje.

Kuhinja

U kuhinji jarke boje koristite na manjim površinama, najbolje kroz pločice jer postoji fantastičan asortiman boja, šara i uzoraka keramike. Nijanse žute i narandžaste boje, kao i neke pink, dokazano pomažu da budemo bolje raspoloženi. Boja drveta nikad nije pogrešan izbor kada su u pitanju kuhinjski ormarići.

Takođe, dizajneri često predlažu veselu i optimističnu žutu boju za kuhinju, ali većina ljudi se odlučuje za neutralnije varijante.

Spavaća soba

Kada je riječ o spavaćoj sobi, želite da se tu osjećate opušteno i ušuškano. Iako je plava najpopularniji izbor za spavaću sobu, tu vam mogu pomoći tamniji tonovi, poput tamno sive boje. U spavaćoj sobi ne farbajte sve zidove, ali svakako uvedite na neki način boju koja vam pomaže da se osjećate bolje.

Kupatilo

viseci umivaonici za mala kupatila

Kupatilo je takođe odlična prostorija za uvođenje taminijih boja u enterijer. Crne ili sive pločice mogu izgledati odlično, kao  i populatne snažne boje poput zelene i plave.