Zlatni detalji enterijeru daju glamurozni štih

Odlučite li se da zlatne boje budu svjetiljke, lampe ili posude za cvijeće, u cijelu priču uključite i boju drveta i zelenilo, koji će djelomično ublažiti sjaj glavne boje i zaokružiti decentnu notu.

Zlatna boja u domu nije rezervirana samo za novogodišnje ukrase i praznične dane, te može biti odlična podloga i za minimalistički uređene enterijere. Njome se uz dozu umjerenosti mogu dekorisati sve prostorije u domu, od raskošne dnevne sobe do decentno uređenog kupatila – dekorativni predmeti u zlatnoj boji prostoru daju snažan pečat, a koliko god ova boja izgledala luksuzno i raskošno, čak i ako je svedena na minimum, svakom domu će dati glamurozni štih.

BALANS ZLATA VRIJEDAN

Odlučite li se da eksperimentišete sa zlatnom dekor linijom budite umjereni, postignite balans i uskladite je s pastelnim, nježnim i neutralnim bojama. U kombinaciji s navedenim tonovima izgledaće zaista profinjeno. Imajte na umu da zlatna boja osvjetljava prostor i u isti unosi vedrinu, stoga je dobra ideja i kombinacija sa crnim dijelovima namještaja, zidom ili tepihom.

TEKSTIL U ZLATNOJ BOJI

I tekstil će u ovoj boji izgledati profinjeno. Zastori ili jastučnice uklopljene u dobro osmišljenu kombinaciju pastelnih tonova ostaviće uticaj i na vaše raspoloženje. Ovaj ugodni duo nijansi svakom odabranom detalju daje za pravo da vodi glavnu riječ.

DRVO, ZELENILO I ZLATO

Odlučite li se da zlatne boje budu svjetiljke, lampe ili posude za cvijeće, u cijelu priču uključite i boju drveta i zelenilo, koji će djelomično ublažiti sjaj glavne boje i zaokružiti decentnu notu. Biće to dio enterijera pogodan kao prijatni kutak ili mjesto koje će skinuti fokus sa zlatne boje, a opet biti profinjeno.

DEKOR LINIJA NA POSUĐU

Zlatna boja nije strana niti u kuhinji, stoga se poigrajte detaljima i u ovom kreativnom dijelu svog doma. Ručkice kuhinjskih elemenata neka budu zlatne, kao i slavina koja je središnji dio kuhinje. Viseći, rasvjetni elementi u ovoj boji dobiće dodatnu dozu svjetlosti koja će kuhinji dati još veći sjaj.

Kad je u pitanju posuđe, poigrajte se “uradi sam” metodom i jednostavne bijele čajnike, šolje ili zdjele osvježite tankim, zlatnim trakicama koje ćete zalijepiti kroz sredinu posude. Tako ćete dobiti novi izgled posuđa s detaljima u omiljenoj boji. Pribor za jelo u ovoj raskošnoj nijansi biće efektan u kombinaciji s bijelim tanjirima i ostatkom kuhinje.

Efektnu dekor liniju u prostoru ostvaritćete uz pomoć zlatnih ramova za slike i ogledala, vaza, svijećnjaka, posuda za cvijeće…