4 razloga za prirodni kamen u enterijeru

Ako ste razmišljati o postavljanju prirodnog kamena u enterijer, evo nekoliko razloga koji ga čine dobrim izborom:

1. Uvijek je u trendu

Prirodni kamen je materijal koji nikad ne izlazi iz mode. Ogroman raspon boja, jedinstvenost svakog komada i dostupnost u više završnih obrada čini ovaj materijal popularnim kod arhitekata, dizajnera ali i kupaca već godinama.

prirodni kamen sivi

2. Jednostavan je za održavanje

Kada je u pitanju održavanje i briga o prirodnom kamenu u enterijeru postoje brojna sredstva za zaštitu koja formiraju barijeru na kamenim površinama i čine ga otpornim na vlagu i mrlje. Čišćenje prirodnog kamena je brz i lagan zadatak koji zahtijeva samo malo detrdženta i tople vode. Voda neće ostaviti trag ako je brzo obrišete.

radna povrsina kamen

3. Nevjerojatno je izdržljiv

Prirodni kamen je izuzetno izdržljiv materijal koji se ne koristi samo kao podna obloga već i kao radna površina otporna na ogrebotine, mrlje i toplotu.

kuhinja kamen

4. Mnogobrojni načini da uključite prirodni kamen u enterijer

Raskošna i svestrana kvaliteta prirodnog kamena omogućava da se kombinuje sa drugim materijalima u vašem domu stvarajući savremen prostor kojeg odlikuje dobar dizajn. Širok izbor boja i činjenica da ne postoje dva ista komada znači da se ovaj materijal može postaviti u svaku sobu.

U dnevnom boravku, normalno je vidjeti razlomljeni kamen oko kamina, međutim glatka završna obrada koristi se za postizanje modernijeg izgleda.

kamen dnevna soba

U kuhinji, radne površine od kamena su idealne za pripremanje hrane a u kombinaciji sa jako svijetlim ili tamnim ormarićima stvaraju luksuzan izgled.

kamen radna povrsina

Kamen se u kupatilu može koristiti za podove, zidove, ormariće ali i kao ukrasi detalj.

kamen u kupatilu