Мinimalistički auto-dom 

Нils Хolger Мoormann predstavlja svoj „Сtreifenwagen“, minimalistički auto – dom koji vlasnicima pruža ugodnu, ali elegantnu atmosferu za putovanja tokom ljeta i zime. Мobilni kamper zasnovan je na VW t6.1, dok glatka paleta boja visokotehnoloških površina, jasenovog drveta upotpunjuje unutrašnjost.

 

Мoormann-ov Sreifenwagen opremljen je tehničkim inovacijama koje osiguravaju ugodno i svježe unutrašnje okruženje.

 

PRAKTIČAN, ALI FIN DIZAJN

U pokušaju da prostoru doda dubinu, dizajner je odabrao posredno osvijetljene odjeljke za skladištenje integrirane u bočne zidove. Štaviše, skriveni USB priključak pruža dodatnu mogućnost punjenja električnih uređaja nadohvat klupe i kreveta. U međuvremenu, svjetlo za čitanje koje se može prigušiti može se i  ukloniti iz zidne niše i po potrebi poslužiti kao vanjsko svjetlo.

 

Foto: designboom

 

 

VELIKODUŠAN OSJEĆAJ PROSTORA ČAK I U NAJMANJIM PROSTORIMA

Udobna sklopiva klupa sa ikoničnim prugastim dizajnom-belgijskog modnog dizajnera Rafa Simonsa- srce je i imenjak Streifenwagena. Meka tkanina za presvlake s različitim teksturama širokih pruga, poboljšava kombi za kampiranje i ističe ga po visokoj kvaliteti i vrlo posebnim svojstvima njege. Tkanina je izrađena od mekane vunene pređe koja uravnotežuje temperaturu i vlagu tokom svih godišnjih doba; zimi se održava toplim, a ljeti garantuje svježe unutrašnje okruženje. Antibakterijska vuna se sama čisti.

Kuhinja štedi dovoljno prostora za skladištenje i radni prostor zbog ugradbene keramičke ploče za kuhanje koja je ugrađena u radnu ploču od nehrđajućeg čelika i umivaonik. Ručno matirana, površina od srebrnog dodira poprima suptilan dodir, dok široki kuhinjski prozor bez okvira omogućuje prirodno svjetlo i ventilaciju kroz unutrašnjost.

 

Foto: designboom

 

Foto: designboom