Zavirite u londonski penthaus koji je bio u izgradnji 13 godina

Nakon što je pre više od jedne decenije platio 1.3 milijarde dolara na zemljište, preduzetnik je konačno predstavio prvi penthaus ovog dela Londona…

Rim nije izgrađen za jedan dan i to je činjenica, ali Chelsea Barracks projekat u Londonu, svakako se kretao brzinom puža. Nakon skoro trinaest godina, prvi penthaus ovog razvojnog projekta konačno je stavljen na prodaju, sa cenom od 55 miliona dolara.

Smešten povrh Nine Whistler Square građevine, ovaj dvospratni stan našao se već sada u društvu najskupljih u gradu. Njegov enterijer od oko 600 kvadrata dizajnirao je Loson Rob u interesantnoj kombinaciji stilova koja reflektuje arhitekturu građevine i okruženja. Ormarići i podovi ovog stana su napravljeni od čiste hrasotivne, dok je mermer, finiširan rukama italijanskih majstora, iskorišćen za stepenište i kuhinju. Bronzane balustrade na balkonu su dizajnirane uz inspiraciju koja je potekla od botaničkih dezena koje je osmislio Vilijam Moris. Sa šest spavaćih soba i sedam kupatila, ovaj penthaus ima i terasu od oko 250 kvadrata, koja nudi panoramski pogled na grad.

Uz pomoć lifta, novim vlasnicima će na raspolaganju biti Garrison Club, prostor namenjen stanarima u kom se nalazi vrhunski spa, privatni bioskop sa šesnaest sedišta, pozamašni bazen, igraonica i loža.

Preduzetnik koji se odvažio na ovaj potez jeste Qatari Diar, a platio je 1.3 milijarde dolara za 13 hektara zemlje 2007.godine. Prema nekim navodima, princ Čarls nije bio zadovoljan planom koji je preduzetnik imao za ovaj deo grada, što je dovelo do redizajna čitavog projekta.

Cena za dvosobni stan u ovoj građevini iznosi 6.8 miliona dolara, dok se trosobni stanovi prodaju za 11 miliona. Kako saznajemo, čak 80 % stambenih jedinica je već prodato, tako da ćete morati da budete brzi ukoliko želite da ovaj penthaus bude vaš. U slučaju da niste sigurni da vam odgovara i nudi sve što vam je potrebno, savetujemo vam da prelistate našu galeriju.

(LuxLife, Foto: Alexander James)