Zašto ne uživati u bilijaru kod kuće?

Volite li igrati bilijar? Postavite sto za bilijar kod kuće. To je najbolji način da uživate u ovom hobiju u bilo koje vrijeme. Ovo zabavno vrijeme možete provesti s prijateljima i porodicom, ali i iskoristiti da se opustite, kada vam je potrebno, između domaćih zadataka.

 

 

Za biljarski sto je potrebno imati dovoljno prostora budući da su njihove minimalne mjere oko 182 centimetra dužine i 100 širine.  Ako nikada niste pogledali stolove za bilijar s namjerom da ih kupite, bićete iznenađeni raznolikošću koji postoji na tržištu. Od profesionalnih stolova za bilijar klasičnog stila i zanatske izrade, do sklopivih američkih stolova za bilijar.

Ako je prostor dovoljno velik, možete dodati druge stolove za igru i upotpuniti svoju prostoriju. Ako nemate dovoljno veliko prostoriju biće  dovoljno da u sobu dodate udobnu sofu za opuštanje i TV ormarić u kojem možete i igrati svoje omiljene video igrice.

Biljarski stolovi su odlični za uživanje sa porodicom. Savršena analogna zabava za odrasle i djecu. Trebat će vam prostor u garaži ili dnevnom boravku da biste ga smjestili, ali neće zauzeti više od velikog stola za ručavanje. Može se čak koristiti i kao jedan, čime se jednim udarcem ubijaju dvije muhe.

 

Koliko prostora je potrebno za postavljanje biljarskog stola? 

Kao što smo vam već rekli, najmanji stolovi imaju približne dimenzije od 182x96x78 centimetara. Osim toga, trebat će vam da se ne plaćaju ni na jedan zid ili namještaj, tako da se igrači mogu slobodno kretati po njemu. Ako počnete da radite proračune, doći ćete do zaključka da vam je potreban a veliki prostor od cca 3 × 2 metra da mogu igrati relativno udobno. Iako ne morate stalno imati ovaj prostor. Ne morate čak ni prostor posvetiti isključivo ovom hobiju. Postoje sklopivi stolovi i multifunkcionalni stolovi koje možete koristiti i kao trpezarijski sto i koji će opravdati taj prostor.