Zabava je u kuhinji

Za one koji nisu profesionalci i gurmani, kuvanje ne treba da bude samo potreba i obaveza, nego i uživanje i zabava. Zbog toga postoji beskrajan broj kuhinjskih dodataka koji će proces spremanja hrane učiniti lakšim, zanimljivim i ljepšim. Ovi dodaci su savršeni za one koji vole kuhinju i kuvanje, ali i savršeni pokloni koje ljubitelji kuhinje mogu dobiti.

Ove kuhinjske igračke mogu biti pravi pogodak za vas i vašu djecu koja će, bez sumnje, uživati u kuvanju sa vama.

“Soul Fun” pužići

Sljedeći put kad odete na žurku, nećete ostati bez pića zahvaljujući dizajnerskom timu “Soul Fun”. Ponesite ove slatke pužiće, obilježite svoju čašu i uživajte. Gdje god da je spustite, znaćete da je baš vaša.
Osim kao markeri za čaše, pužići vam mogu poslužiti i kao držači za kesice za čaj.

7cc74edd140d11e6be8bccbcbee969e5

Jež držač

Muzej moderne umjetnosti MOMA iz New Yorka ima prodavnicu gdje prodaju dizajnerske predmete s kultnim statusom, ali i razna nova zanimljiva rješenja, od namještaja i stvari za dom, preko nakita, odjeće, do umjetnina, knjiga… Upravo u ovoj prodavnici možete naći “Kipik Toothpick Holder” držač za čačkalice, koji izgleda kao mali jež i može da se smjesti na posudu! Pored toga što je stvarno presladak, dizajn je zapravo genijalan i donosi vrlo funkcionalan dodatak za vaše vesele zabave.

Osmislio ga je Erwan Péron još 2011. godine i napravljen je od drveta. Cijena je 28 dolara i možete da ga poručute i preko interneta.

lib01-party-animal-1000-2

“Winnie Pooh” set

Japanski studio “Nendo” – čiji dizajneri nastavljaju da se dokazuju i žele da se oprobaju u svemu – pokrenuli su “Winnie Pooh” set posuđa od stakla…

Da prate skup staklenih posuda, “Nendo” je kreirao niz žutih silikonskih podmetača i poklopaca koji prikazuju aktivnosti popularnog medvjeda.

de9ni1vnakzqernsnmor

Umjesto da fokusiraju pažnju na dizajn stakla, opredijelili su se za redizajniranje podmetača i poklopaca. Poklopci i zapušači posjeduju 3D modele, silikonske minijature Winnie Pooha, koje podsjećaju na scene iz bajke, uključujući penjanje na drveće, zatim scena kada maleni medo visi sa balona ili kako zabada glavu u teglu meda.
Podmetači za čaše nose elemente kućice medvjedića, mala vrata, sat s kukavicom, medvjed zaglavljen u rupi i posudice za med.

cuteandkids-winnie-the-Pooh_Glassware_by_Nendo

Svi poklopci, čepovi i podmetači iz ove serije se uklapaju u niz višenamjenskih tegli s različitom veličinom otvora.

Magnetski poslužavnik

Magnetski poslužavnik je više od sna za one koji često prosipaju hranu i piće. Kreativan proizvod dizajnirao je Ryan Jongwoo Choi, a ovaj koncept olakšava svakome da nosi tanjire i čaše bez straha da će izgubiti nešto.
Ovaj proizvod radi kao magija, posude čuva netaknutim i na mjestu putem pametnog korištenja magnetizma. Magneti su strateški postavljeni da spriječe jela da skliznu sa poslužavnika.

magic-tray

Trik je u ručicama koje aktiviraju magnetska polja. Dakle, ovaj pladanj može se naginjati i do 45 stepeni sigurno, prije nego što objekti počnu gubiti ravnotežu. Napravljen od glatke iverice, na njega se mogu staviti do dvije šoljice i dva tanjira ili zdjele. Svako jelo koje postavite ima magnetski prsten vezan za dno, čime se stvara magičan efekat.
Idealan je za konobare i konobarice i jednostavan je način da im pomogne pri posluživanju.

Posuđe koje mijenja oblik

“Compeixalaigua Design Studio” iz Barselone osmislio je sudove s ciljem da ljudima pomognu da se riješe nereda u kuhinji. To znači da će biti najbolji prijatelji svima koji žive u malim stanovima i stalno muče muku s nedostatkom prostora.

steamer_lekue-compeixalaigua

Napravljeni su od silikona otpornog na toplotu, zbog čega mogu da se iskoriste i za spremanje hrane. Oni mijenjanju oblike, pa će u njima hrana moći da se kuva, posluži, čuva, pa čak i prenese. Sve je napravila kompanija “Lékué”. Zbog fleksibilnog oblika mogu da se koriste na različite načine, te osim praktičnosti u kuhinju donose i dašak zabave i opuštenosti.

Podmetač u obliku figurice

On je crven, jak i tu je da preuzme vaše vrele tave, šerpe, lonce. Ovaj podmetač u obliku figurice je dobar koliko i svaki drugi, ali sigurno zabavniji i ljepši od običnih podmetača. Kada ga ne koristite, objesite ga na zid kao dio dekora.

creative-kitchen-gadgets-13

bf84c8c6938b26a34bae46a96ccfddec