ZA JEDINSTVEN DOM: “BX kamen” oličenje ljepote i funkcionalnosti

Svi znamo da se prvi utisci računaju, pa imajući to na umu, eksterijeri naših domova poprimaju ogroman značaj, od obloge do ograde ili zida, od naše bašte do popločanih prilaza.

Jedna od najvažnijih odluka koju ćete donijeti je materijal koji koristite jer mora biti sposoban da izdrži sve vremenske uslove, od izuzetno visokih temperatura, do ledeno hladnog zimskog vremena, kao i uobičajenog habanja. Potreban vam je čvrst materijal, ali koji uz to i odlično izgleda, zbog čega je prirodni kamen idealan za vanjske prostore.

Ovaj građevinski materijal je najstariji i jedan je od najtrajnijih proizvoda koji se može koristiti kao vanjska obloga. Dugovječnost i minimalno održavanje koje je potrebno nakon postavljanja čine ga savršenim materijalom kako za vanjske obloge, tako i za unutrašnje.

Kada je u pitanju materijal za vanjske obloge ili popločavanja, odabirom “BX kamena” napravićete najbolji izbor. Njihov kamen definitivno traje, ali to nije jedina prednost. Postoji nekoliko razloga zbog kojih se nećete pokajati ukoliko odaberete upravo njih, a to su: estetika, performanse i održivost.

Ukoliko želite da vaše dvorište izgleda luksuzno i elegantno, koju god vrstu BX kamena da odaberete nećete biti razočarani. Mogućnost izbora od boje do različitih obrada osiguraće za svaki ukus po nešto, a rezultat će biti zaista jedinstven.

Takođe postoji nešto posebno u vezi sa materijalom koji je 100% stvoren iz prirode, a koji se koristi u vanjskom okruženju. Pored zaista posebnog izgleda “BX kamen” je izuzetno čvrst. Može izdržati izuzetan pritisak i habanje, što zahtijeva manje održavanje od nekog drugog materijala kao što je na primjer drvo.

Ako govorimo o oblaganju zidova, kamen je definitivno bolji izbor od drugih završnih obrada kao što su gips ili boje jer je najotporniji na različite vremenske uslove. Takođe služi i kao dodatni sloj izolacije od hladnoće pružajući potencijalnu uštedu energije.

Ono što je takođe jako bitno napomenuti je da prirodni “BX kamen” predstavlja izuzetno dugotrajan materijal, što znači da nema potrebe da ga mijenjate svakih nekoliko godina.

“BX kamen” je idealan izbor za upotrebu na otvorenom, ne samo zbog svojih praktičnih aspekata, već i zbog širokog spektra dostupnih varijanti. Pogledajte njihov asortiman u mjestu Divičani, u okolini Jajca, ali i u salonu namještaja u Trnu. Možete ih kontaktirati telefonom na broj 063 943 981. Više informacija dostupno je i na njihovim nalozima na Fejsbuku i Instagramu.

“BX kamen” je oličenje trajne ljepote i funkcionalnosti, zbog čega će vaš dom izgledati jedinstveno.

(A.M.)