Za dom kao iz bajke: Ovo su “srećne” boje za 2020!

Svjetski priznati dizanjeri enterijera smatraju da će ove boje biti hit u 2020.

Svakodnevno čitamo savjete kako da godinu pred nama učinimo što boljom, srećnijom, bogatijom i zdravijom, a ako niste znali u tome vam mogu pomoći i određene boje…

Kako su svjetski priznati dizanjeri enterijera najavili, najpopularnija boja za 2020, kad je riječ o uređenju doma, nosi misteriozan naziv –   “prva svjetlost” (First Light).

Zapravo, riječ je o nježnoj nijansi puder roze, a preporuka je da njome obojite zidove. Kako će to uticati na vaš život? Donijeće vam sreću i napredak, vjeruje Hana Jo, menadžerka za boje i dizajn u kompaniji “Benjamin Moore & Co.”

“Pantone”, američka kompanija sa sjedištem u Nju Džerziju koja je patentirala “Pantone koloritni sistem” (Pantone Matching System) najavila je plavu za “srećnu boju” u 2020. Osim što umiruje i otklanja stres, ova nijansa bi trebalo da kod vas pospješi koncetraciju i izoštri um.

Osim nje, preporuka je i da u svom domu ne izostavite bijelu, a kombinacije ove dvije boje se posebno preporučuje. Prema nekim vjerovanjima, plavo-bijela donosi prosperitet i, pretpostavljate šta – sreću… Dizajneri preporučuju bijeli namještaj i detalje u plavoj – jastučiće, vaze, ramove, tepihe, zavese…

Trebalo bi svakako da pripazite da ne pretjerate u upotrebi ovih boja – previše bijele asocira na bolničku atmosferu, dok će previše plave “zatvoriti” prostorije i učiniti vaš dom manjim nego što jeste.

(Mondo.rs)