VRIJEME JE DA UREDITE SVOJE PROZORE: Klupice iz “BX Kamena” garantuju kvalitet i eleganciju

Detalji su ti koji enterijer i eksterijer čine završnom cjelinom, a jedan od takvih detalja upravo je prozorska klupica.

Važan završni element svakog prozora su vanjske prozorske klupice koje spajaju prozor sa fasadom. Njihov odabir uglavnom je usklađen s bojom prozora i fasade. Funkcionalnost i trajnost prozorskih klupica određeni su materijalom od kojeg su izrađeni, te pravilnom ugradnjom.

Osim estetske uloge klupice imaju važnu zaštitnu ulogu jer se voda s prozora slijeva na vanjsku prozorsku klupicu, koja samim tim treba zaštititi fasadu od vlage i mrlja. Zato je neophodno da prilikom odabira prozorskih klupica za vaš dom izaberete najkvalitetnije.

Kamen je prirodni materijal koji u prostore unosi određenu monumentalnost i profinjenost. Riječ je o vrlo postojanom materijalu koji se u gradnji koristi za više namjena. Jedna od njih su i prozorske klupice.

Prozorske klupice iz “BX Kamena” nesumnjivo će biti ekskluzivni završetak vaših prozora. Karakteriše ih visoka otpornost na mehanička oštećenja, ali i temperaturne razlike.

“Kada su u pitanju prozorske klupice, tu mogu da se koriste različiti materijali, ali je važno uzeti u obzir sljedeće karakteristike: materijal mora da bude otporan na mehanička oštećenja, na temperaturne razlike, UV zrake, sa malim procentom upijanja vode. Uzevši u obzir sve navedene faktore, kamen se nameće kao najbolje rješenje kako za vanjske, tako i za unutrašnje klupice”, kazala nam je Neda Oroz, menadžer prodaje iz “BX Kamena”.

Prozorske klupice dolaze u raznim bojama i teksturama što daje neograničene mogućnosti ukrašavanja fasade.

“Ukoliko se klupice izrađuju od kamena, svakako će opravdati očekivanja što se tiče funkcionalnosti i trajnosti. Važno je napomenuti i njihovu zaštitnu ulogu kada je u pitanju čuvanje fasade od slijevanja vode i nastanka vlage i mrlja”, kaže Oroz.

Ona ističe da se za prozorske klupice mogu koristiti različite obrade kamena.

“Za unutrašnje je to uglavnom polirani kamen, dok se za vani mogu koriste i ostale obrade kao što su stokovani, paljeni, četkani itd”, pojašnjava Oroz i dodaje da boje variraju od bež, sive, pa sve do crvene.

“BX Kamen” nudi mogućnost izrade prozorskih klupica po mjeri, a ivice mogu da budu oštre, obrađene na C ili polu C, zavisno od zahtjeva i želje kupaca.

Debljine u kojima se rade klupice uglavnom su 2 i 3cm.

U savremenom pristupu dizajnu stambenog prostora unutrašnje prozorske klupice mogu biti multifunkcionalne. Ovaj dodatak prozoru je estetski važan dio u prostoru koji privlači pažnju, a istovremeno može služiti kao mjesto za skladištenje stvari.

“Unutrašnje klupice svakako daju posebnu eleganciju i jedinstvenost, naročito ako se rade od prirodnog kamena. Još ako se kamen koristi i u uređivanju enterijera kao što su podovi, stolovi i kuhinje, onda se klupice od kamena sjajno uklapaju u cjelokupni prostor”, navodi Oroz.

Prednost kamena u odnosu na ostale materijale, kada su u pitanju prozorske klupice, svakako je i jednostavnost održavanja.

Zahvaljujući “BX kamenu” postalo je moguće stvoriti originalne, lijepe i što je najvažnije pouzdane i kvalitetne prozorske klupice koje se savršeno uklapaju u bilo koji stil enterijera, a korištenje kamena u ove svrhe garantuje proizvodu višegodišnju uslugu.

Sjedište ove firme je u Jajcu, a kompletan prodajni asortiman možete pronaći i u sklopu salona namještaja “Aplex” u Trnu (Ulica Cara Dušana 110). Više informacija svakako je dostupno i na njihovom sajtu “BX Kamen”.

(A.M.)