VRHUNSKI UŽITAK ZA SVA ČULA: “Veče delicija šibenskog kraja” u restoranu Monogram

Priliku da uživaju u vrhunskim specijalitetima dalmatinske kuhinje imaće svi oni koji na vrijeme rezervišu svoja mjesta na “Večeri delicija šibenskog kraja” koju 21. februara  organizuje banjalučki restoran “Monogram”.

Četiri vrhunska kuvara pripremaće ukusne obroke u sedam slijedova, a ugođaj će upotpuniti najkvalitetnija vina vinarije Sladić.

Dašak Mediterana u savršeni ambijent restorana “Monogram” donijeće dobro poznata imena iz svijeta hrvatske gastronomije Zoran Jajac, Daniela Matešeić, Stipe Šimunov i Stipe Đidara.

Kvalitetna hrana oduvijek je išla u paru sa vrhunskim vinima,  a da izuzetak ne bude ni “Veče delicija šibenskog kraja” pobrinuće se Vinarija Sladić koja je obezbijedila butik najkvalitetnijih hrvatskih vina koje proizvode generacijama, a koja su osvojila brojna priznanja u zemlji i van nje.

Porodična vinarija Sladić baštini tradiciju bavljenja vinogradarstvom i vinarstvom dužu od 20 godina. Zahvaljujući idealnoj geografskoj poziciji njihovih vinograda u Skradinu na sjeveru Dalmacije, grožđe je obasjano suncem više od 2.000 sati u fazi vegetacije. Bijela vina Sladić su kremasto mineralna i reskasto svježa, sa aromama samoniklog dalmatinskog bilja i citrusa. Crvena vina ne spadaju u tipična dalmatinska, mekana su i pitka zahvaljujući aromama zelenog bibera i višnje i savršeno uklopljenim mirisima i ukusima koje je dalo odležavanje na drvetu.

Da je grad Šibenik najbolji ambasador gastronomije mediteranskog kraja, potvrđuje i dodjela Mišelin zvjezdice, najvećeg dostignuća u svijetu gastronomije, koja se dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama. Četiri kuhara sa vrhunskim pedigreom  u “Monogramu” zajedno će pripremati specijalitete karakteristične za mediteranski kraj, a spoj mladosti i iskustva obećavaju veče vrhunskog užitka za sva čula.

Svoje mjesto rezervišite na brojeve telefona: 066 812 727 ili 066 661 661. Start je planiran za 21 čas, a ugođaj će upotpuniti muzika uživo.

(Banjaluka.net)