Visoki sjaj u malom elegantnom stanu

Funkcionalost i moderan stil najčešći je zahtjev i želja za stambeni prostor, posebno za one koji nemaju sklonosti ni želje da ulože dosta vremena u dizajn enterijera.

Onima koji se mogu poistovjetiti s ovim svidjeće se ovaj stan, oličenje stila i komfora.

Enterijer je radio arhitekt Paolo Martins koji je 46 m2 uredio iskoristivši najviše od svjetlosti i dostupnog prostora.

Enterijer je prilično neobičnog oblika a arhitekta je dnevnu sobu/kuhinju/trpezariju smjestio na sunčanu istočnu stranu stana.

enterijer stan dizajn

Kako bi maksimalno osvjetlili prostor, korištene su ne samo standardne svjetiljke i lustere, već strateški postavljene i skrivene komade rasvjete poput onih iznad gornjih kuhinjskih ormarića. Namještaj viskog sjaja koji reflektuje svjetlost takođe je bitan faktor.

Jedna od najvećih briga u ovako malom stanu jeste prostor za odlaganje, a ovakav dizajn kuhinje neprimjetno spojene s ormarima nudi obilje prostora za skrivanje različitih predmeta, dok istovremeno održava minimalistički izgled.

enterijer modernog stana

Vrh kuhinjskih elemenata uključuje police na kojima mogu biti postavljeni začini ili posuđe, odložene knjiga, ili kutije u koje se mogu “sakriti” razne sitnice.

Još jedna važna stavka modernog i uglađenog je izbjegavanje nepotrebnih sitnica i asesoara, što je stvorilo dodatni prostor za nekoliko strateški postavljenih akcenata.

moderna spavaca soba

Kontrast u bojama definiše različite površine bez njihovog fizičkog razdvajanja. Tamno sivi plakari visokog sjaja i čistih linija, te minimalistički elementi u savršenom su balansu sa bijelim trpezarijskim kompletom i pružaju idealan kontrast dnevnoj sobi u oker boji, definisanoj tepihom.

interijer-stan-dizajn (4)