Vinsko veče 30. septembra u Courtyard by Marriott Banja Luka

Sa dolaskom jeseni, ljubitelji vrhunskih vina i gastronomskih specijaliteta imaju razlog više za radovanje jer Courtyard by Marriott Banja Luka ponovo kreće sa organizacijom vinskih večeri.

Ovoga puta, 30. septembra sa početkom od 19.30 časova Maestro Kitchen&Bar luksuznog hotela biće domaćin druženja uz dobro poznata vina vinarije Korlat i muziku uživo.

Posjetioci će moći da uživaju u vrhunskim vinima uz pažljivo odabranu hranu sa potpisom renomiranog šefa kuhinje Dragana Šljivića koja prati ukus i vrstu vina. Meni prati globalni trend kuhanja sa namirnicama sa podučja banjalučke regije.

Slijed hrane otvara pastrmka iz rijeke Ugar uz koju će biti služeno Korlat loza Barrique. Tu su ganache pastrmke, gravdlaks pastrmke, čips riža/pastrmka, te bisq pastrmke.

U narednom slijedu prisutni će moći da uživaju u domaćim raviolima sa confit pilećim batakom i karamelizivanom sladoledu od Trapist sira “Marija Zvjezda”. Ukus će biti upotpunjen Vezak Graševinom vinarije Korlat. Potom slijedi marinirani jagnjeći but, pire od graška, karfiol tekstura i jagnjeći juice. Sve to pratiće Syrah Korlat.

Zatim će biti poslužen bifteka, tartufi iz Krupe na Vrbasu, sos crnog vina i jabuke, kisela cvekla, krema od buče i kukuruznog kroketa, a sve to uz  Cabarnet Souvignon Korlat.

Slijedovi hrane završavaju se desertom savršene kombinacije čokolade i lješnjaka uz Merlot Boutique Korlat.

“Zbog malog lutanja u gastronomiji banjalučke regije odlucio sam se da ovaj meni složim tako da se koriste namirnice sa mikrolokalita Banja Luka i njene okoline, i to pastrmka sa rijeke Ugar, tartufa iz Krupe na Vrbasu, trapist sir Marija Zvjezda iz Trapista i jedan od banjalučkih brendova jagnjetine sa okolne Manjače, bifteka sa farmi Lijevča polja i jabuka sa Podkozarja”, poručio je šef kufinje Dragan Šljivić.

Korlat je naziv posebne linije vina vinarije Benkovac u sklopu Badela 1862. Striktno ograničeni broj etiketa ovog izdvojenog dijela vinarije nazivaju vinima s kamena. Temeljnu liniju čine tri etikete internacionalnih sorti – cabernet sauvignon, merlot i syrah.

Specifične karakteristike ovih vina odraz su jakog sunca i jakih vjetrova, te kamenitog škrtog tla benkovačko-stankovačkog vinogorja. Brojne nagrade koje su vina ove linije osvojila već u prvim godinama dokaz su vrhunskog vinskog kvaliteta.

Na kraju večeri organizovan je after party u Sky bar-u hotela, gdje će biti održana promocija pelinkovca od Korlata pod nazivom “Antika”.

Cijena ulaznice iznosi 80 KM, a sve posjetioce očekuje piće dobrodošice.

Broj mjesta je ograničen, a rezervacije i prodaju ulaznica moguće je izvršiti na broj telefona 051 333 120.