Uz ovu pametnu bravu ne morate brinuti jeste li zaključali vrata

Nije nimalo prijatan, a svima nam je poznat osjećaj kada se pitamo da li smo ostavili ulazna vrata otključana. Kako više ne bismo morali da brinemo zbog toga, firma August Home Inc proizvela je pametne brave koje uz pomoć aplikacije možete zaključavati i otključavati na daljinu.

Firmu koja se bavi razvijanjem pametnih proizvoda za zaključavanje i otključavanje vrata osnovali su Yves Béhar i Jason Johnson. Tehnologija koju koriste omogućuje stvaranje virtuelnih ključeva za dom koji omogućavaju lakši pristup gostima, spremačicama, dostavi, prijateljima ili članovima porodice uz pomoć pametnih telefona ili računara.

New-August-Smart-Lock-Lets-You-Know-If-Your-House-Is-Locked-9-889x592

Firma je nedavno predstavila tri nova proizvoda, kameru sa zvoncetom i dva Smart Locka opremljena prvim integrisanim inteligentnim senzorom koji govori vlasnicima kuće da li su njihova vrata zaključana, što lako mogu provjetiti na pametnom telefonu.

Pored pametnih brava, Doorbell Cam Pro je kamera koja omogućava vlasnicima stanova da pomoću svog pametnog telefona vide ko se nalazi na kućnom pragu. Kada neko zazvoni na vrata, zazvoniće i telefon pa ćete osobu ispred vrata moći vidjeti i s njom razgovarati.

New-August-Smart-Lock-Lets-You-Know-If-Your-House-Is-Locked-8-889x544

“Pametne brave imaju važnu ulogu u razvoju pametnih kuća. Uz Smart Lock Pro stvorili smo bravu koja ljudima daje potpunu kontrolu nad ulaznim vratima na načine koji nisu mogući sa tradicionalnim zaključavanjem. Sada ljudi mogu biti sigurni da su njihova vrata zatvorena i zaključana s bilo kojeg mjesta”, rekao je Jason Johnson.

U ponudi su dvije vrste brava: August Smart Lock Pro predstavlja najnapredniju pametnu bravu i košta 279 dolara, dok se August Smart Lock prodaje za 149 dolara.

New-August-Smart-Lock-Lets-You-Know-If-Your-House-Is-Locked-10-1020x610