Uređenje po horoskopu: Ovako savršen dom vide Djevice

Ako se neki horoskopski znak može nazvati potpunim perfekcionistom, onda je to Djevica. Da li je sve na svom mjestu? Ovo pitanje ih najčešće opsjeda. Njihovi stanovi često djeluju “apotekarski”. Dobra rasvjeta, čiste površine i pravilni oblici su im glavni atributi.

 

oak-freestanding

Boje čistoće

Budući da su po prirodi praktični, daju prednost i takvim bojama, koje su lako uklopive i ne previše napadne, kao što su bijela, bež, svijetloplava, ali i siva i smeđa. Ove prirodne i neutralne boje su lako uklopive u svim kombinacijama i za sve prilike.

 

virgo home decor

Iz minimuma izvlače maksimum

Iako ne živi u velikom prostoru, dom Djevice činiće se prostranim, jer Djevica iz minimuma izvlači maksimum. Djevice će iskoristiti svaki pa i najmanji prostor, ali neće nikada držati nešto što nema svoju funkciju.
 
Ugaone garniture, fotelje na razvlačenje, stolovi na rasklapanje i dominantna bijela jednostavno čine svoje. Vole elegantan namještaj, ne pretjerano upadljiv.
Kako prije svega cijene logiku i red, u domu Djevica se često mogu vidjeti dezeni s linijama ili geometrijskim oblicima.
 
Ogromna biblioteka ispunjena je knjigama o medicini, biljkama, enciklopedijama i rječnicima, i obavezno zastakljena kako na knjige ne bi padala prašina.

 

2010-05-scandinavian-home-view

Boje u enterijeru: bijela, bež, smeđa
Omiljena prostorija: kuhinja, biblioteka
Specifični dekori: funkcionalni ukrasi, geometrijski dezeni

 
interior-beautiful-house-with-neutral-decor-dining-room-with-wood-floring-neutral-home-interior