Uradi sam: Kako staru kutiju i flašu pretvoriti u nešto lijepo

Donosimo vam još jedan tutorijal popularne dizajnerke enterijera Mirjane Mikulec.  Ovaj put su to ukrasne vaze i kutijica od stare ambalaže. Kad vidite kako su izgledale prije, a kako poslije, vjerujte nam, odmah ćete poželjeti uzeti iskorištenu ambalažu i napraviti nešto lijepo od nje.

Evo šta Mirjana savjetuje.

Potrebni materijal:

stara ambalaža

auto-lakovi u željenoj boji

skalpel

željeni motiv ispisan na papir ili foliju

Postupak:

Odaberite staru bocu, limenku ili kutiju koja vam je svojim oblikom privukla pažnju. Predmet dobro operite i očistite od eventualne masnoće i prljavštine kako bi auto-lak koji ćete, s udaljenosti od dvadesetak centimetara nanijeti u tankom sloju, dobro prionuo na površinu.

ukrasavanje vaze

Pričekajte da se lak do kraja osuši te nakon dva sata nanesite novi sloj. Kako biste dodatno personalizirali ambalažu kojoj ste darovali novo ruho, pisačem ispišite motiv koji želite aplicirati.

Izrežite ga skalpelom te ljepljivom vrpcom fiksirajte na dobro osušenu površinu. Papir, također, možete oprezno navlažiti, te tako pričvrstiti za predmet koji dekorirate.

kako od flase napraviti vazu

Kad se osuši i aplikacija, predmet je spreman za upotrebu: ako ste odabrali kutiju, možete je napuniti slatkišima, a ako ste se odlučili za detalje na svadbenim stolovima ili rođendanske darove, dodatno ih ukrasite vrpcama.

uradi sam ukrasna vaza i kutijica