UniCredit u Bosni i Hercegovini tržišni lider i najbolji pružalac usluga transakcionog poslovanja prema Euromoney istraživanju za 2021. godinu

UniCredit u Bosni i Hercegovini je prepoznat kao najbolji pružalac usluga transakcionog poslovanja u okviru istraživanja provedenog od strane Euromoney Magazina za 2021. godinu. U istoimenom istraživanju UniCredit u Bosni i Hercegovini, gdje posluju UniCredit Bank d.d. Mostar i UniCredit Bank a.d. Banja Luka, zadržao je svoju dugogodišnju poziciju tržišnog lidera.

Osim liderske pozicije u Bosni i Hercegovini, UniCredit je takođe prepoznat kao najbolji pružalac usluga u još osam zemalja, uključujući Italiju, Njemačku i Austriju, te je zadržao dugogodišnju poziciju tržišnog lidera u centralnoj i istočnoj Evropi, kao i u još devet zemalja u kojima posluje.

Euromoney istraživanje o transakcionom poslovanju provodi se svake godine i identifikuje vodeće pružaoce na tržištu, s najboljim proizvodima i uslugama u okviru transakcionog poslovanja, a ove godine u okviru istraživanja prikupljeno je više od 27.000 odgovora od nefinansijskih institucija.

Komentarišući rezultate, Riccardo Madinelli, direktor Globalnog transakcionog bankarstva UniCredit-a za srednju i istočnu Evropu, izjavio je: “Izuzetno sam ponosan što smo i ove godine prepoznati kao najbolji pružalac usluga u poslovima upravljanja gotovinom u ovoj regiji. Rezultati ankete odražavaju ne samo vrijednost koju su generisala naša rješenja, već i ogroman trud i posvećenost svih kolegica i kolega koji rade u poslovnom području globanog transakcionog bankarstva u našim bankama u centralnoj i istočnoj Evropi!”

 

Danijela Šimić, direktor Globalnog transakcionog bankarstva UniCredit Bank d.d. Mostar ovom prilikom je izjavila: „Neizmjerno smo ponosni na postignuća banke, kojima kontinuirano dokazujemo našu panevropsku pokrivenost i sposobnost da podržimo klijente svih vrsta i veličina. Već duži period svjedočimo o jačini našeg duha i spremnosti za suradnju, kao i stručnost i posvećenost naših timova kako bi naši klijenti uspješno nastavili svoje poslovanje, naročito u ovom, i dalje neizvjesnom periodu, te kako bismo pružali najbolje usluge transakcionog poslovanja.”

 

Aleksandar Đajić, direktor Tržišta i Globalnog transakcionog bankarstva UniCredit Bank a.d. Banja Luka dodao je: „Ovo priznanje je potvrda naše kontinuirane posvećenosti da svojim klijentima pružimo uslugu i proizvode najvišeg kvaliteta koji će adekvatno odgovoriti na njihove potrebe. Oslanjajući se na snagu međunarodne mreže UniCredit-a, kojoj pripada i UniCredit u BiH, nastojimo razvijati proizvode koji će olakšati i unaprijediti poslovanje naših klijenata, kako na lokalnom, tako i na međunarodnom tržištu.”

 

Izvanredan rezultat UniCredit-a u ovogodišnjem istraživanju pridružuje se listi nagrada u okviru Globalnog transakcionog bankarstva, među kojima su nedavna priznanja za „Najbolju banku za transakcione usluge u zapadnoj Evropi” u okviru Euromoney nagrada za izvrsnost u 2021. godini, kao i Magazina The Banker za transakciono poslovanje u 2021. godini. U segmentu proizvoda, UniCredit je takođe proglašen za „Najbolju banku za upravljanje likvidnošću u centralnoj i istočnoj Evropi za 2021. godinu“ i „Najbolju banku za upravljanje trezorima i gotovinom u Njemačkoj i Italiji u 2021. godini“ od strane Global Finance časopisa.