UniCredit u BiH i ove godine tržišni lider i najbolji pružalac usluga transakcionog poslovanja prema istraživanju magazina Euromoney

UniCredit u BiH prepoznat je kao “Najbolji pružalac usluga transakcionog poslovanja” u okviru istraživanja spovedenog od strane Euromoney magazina za 2022. godinu.

U navedenom istraživanju UniCredit u BiH, u okviru kojeg posluju dvije banke članice: UniCredit Bank a.d. Banja Luka i UniCredit Bank d.d. Mostar, zadržao je i svoju dugogodišnju poziciju “Tržišnog lidera”.

Godišnje istraživanje Euromoney-a identifikuje vodeće pružaoce usluga na tržištu, s najboljim proizvodima i uslugama u okviru transakcionog poslovanja i smatra se referentnim istraživanjem za ovu industriju na globalnom nivou. Ove godine u anketi je prikupljeno više od 21.000 odgovora od strane nefinansijskih institucija.

Komentarišući rezultate ovogodišnjeg istraživanja, Luca Corsini, šef Odjela za transakcije i plaćanja UniCredita je izjavio: „Panevropski uspjeh u ovogodišnjem istraživanju podržan je našim stalnim nastojanjem da pojednostavimo iskustvo klijenata, što pokazuje razvoj našeg novog, digitalnog e-bankarstva i naprednih usluga međunarodnog plaćanja. Naše klijente držimo u središtu svega što radimo i želio bih da se zahvalim našim timovima na timskom duhu, stručnosti i posvećenosti ovom cilju.”

Riccardo Madinelli, šef Odjela za transakcije i plaćanja UniCredita u centralnoj i istočnoj Evropi je dodao: “Izuzetno mi je drago što smo i ove godine prepoznati kao tržišni lider u transakcionom poslovanju na regionalnom nivou. Ovo istraživanje naglašava ogroman trud i posvećenost svim transakcijama, a i kolegice i kolege iz tima Transakcija i plaćanja, u našim bankama u centralnoj i istočnoj Evropi, neumorno rade na kontinuiranom poboljšanju ponude za naše klijente.”

Aleksandar Đajić, direktor Upravljanja klijentskim rizicima, transakcijama i plaćanjima UniCredit Bank a.d. Banja Luka je dodao: „Priznanje koje dobijamo u kontinuitetu potvrda je naše strategije dugoročne posvećenosti da svojim klijentima pružimo uslugu i proizvode najvišeg kvaliteta koji će adekvatno odgovoriti na njihove potrebe. Nesebičnu podršku pruža nam naša međunarodna mreža UniCredit-a, kojoj pripadaju i UniCredit banke u BiH, u okviru koje nastojimo razvijati proizvode koji će olakšati i unaprijediti poslovanje naših klijenata, kako na lokalnom, tako i na međunarodnom tržištu.”

Danijela Šimić, direktorica Transakcija i plaćanja UniCredit Bank d.d. Mostar ovim povodom je izjavila: “Ovaj uspjeh smo ostvarili zahvaljujući našim inovativnim proizvodima Cash managementa te snažnoj platformi i kompatibilnosti s potrebama klijenata. Priznanje Euromoney magazina nas svake godine posebno obraduje, jer biti među najboljim globalnim igračima na ovom području još je jedan od primjera kako kvalitetno UniCredit može asistirati kompanijama u njihovom rastu i prosperitetu.”

Pored pozicije tržišnog lidera u Bosni i Hercegovini, gdje posluju UniCredit Bank a.d. Banja Luka i UniCredit Bank d.d. Mostar, UniCredit je istu poziciju zauzeo i u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Češkoj Republici, Mađarskoj, Rumuniji i Slovačkoj.
Za najboljeg pružaoca usluga UniCredit je takođe proglašen u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Njemačkoj, Rumuniji i Slovačkoj.

Ovo najnovije priznanje nastavlja niz odličnih rezultata UniCredita u oblasti transakcionog bankarstva, pri čemu je banka osvojila titule „Najbolja banka za transakcijske usluge u Zapadnoj Evropi” na Euromoney-jevim nagradama za izvrsnost i 2021. i 2022. godine, kao i priznanje za „ Najbolju banku za upravljanje riznicom i transakcionim poslovanjem u Njemačkoj”, od strane Global Finance-a, ranije ove godine.