“MIKRO ZNAČI VIŠE”: 53 preduzetnika dobija podršku Prointera

Kako bi nastavili tamo gdje su stali i što bezbolnije prevazišli krizu izazvanu pandemijom, novčanu i stručnu pomoć dobiće 53 mala preduzetnika u Srpskoj, zahvaljujući projektu „Mikro znači više“ koji je pokrenula kompanija Prointer ITSS uz tehničku podršku Područne privredne komore Banjaluka. Zajednička stručna komisija koju su, uz Prointer i Privrednu komoru, činili i predstavnici Ministarstva privrede i preduzetništva, odlučila je da novčanu pomoć dobije 48, a stručnu pomoć u vidu IT rješenja pet mikro preduzeća. Zbog izuzetno velikog interesovanja i brojnih prijava za pomoć, odlučeno je da po pet hiljada maraka dobiju četiri preduzeća, devet će ih dobiti po tri, a ostali po dvije hiljade maraka.

U Prointeru kažu da je ukupan fond za novčanu pomoć sa 100 hiljada povećan na 117 hiljada maraka, kako bi što više preduzetnika moglo da dobije novac koji im je u ovom trenutku zaista neophodan.

„U zavisnosti od broja zaposlenih i iskazanih potreba, napravili smo kategorizaciju, pa će umjesto prvobitno minimalno planiranih 20, pomoć dobiti mnogo više malih preduzetnika. Vjerujem da smo uradili dobar posao i da će, zahvaljujući ovom projektu, bar neki mikro biznisi stati na noge nakon krize. Takođe, 10 hiljada maraka biće uloženo za stručnu pomoć, odnosno IT rješenja“, kaže Mirjana Jukić, marketing menadžer u Prointeru.

Iz te kompanije već su najavili da će projekat podrške mikro biznisu biti nastavljen, uz podršku partnerskih preduzeća koja su iskazala interesovanje.

Preduzetnicima koji dolaze iz različitih privrednih oblasti rješenja o dodjeli novčane i stručne podrške će zvanično biti uručena u srijedu, 17. juna.

Kompletan spisak privrednih društava i samostalnih preduzetnika koji su dobili podršku kompanije Prointer ITSS pogledajte na  mikroznacivise.com .