UniCredit Bank Banja Luka, Ronilački klub “Buk” i Dajak klub Banja Luka organizovali akciju čišćenja obale rijeke Vrbas

U okviru Sedmice ciljeva održivog razvoja koja se obilježava u periodu od 17. do 26. septembra UniCredit Bank Banja Luka u saradnji sa Ronilačkim klubom “Buk” i Dajak klubom Banja Luka u subotu 25.09.2021. sa početkom u 11h organizovala je akciju čišćenja obale rijeke Vrbas.

Ronilački klub “Buk” i Dajak klub Banja Luka u okviru svojih redovnih aktivnosti često organizuju akcije čišćenja korita rijeke Vrbas i njene obale čime daju doprinos očuvanju ove rijeke od zagađenja.

Zaposleni UniCredit Banke Banja Luka, zajedno sa članovima RK “Buk” i Dajak kluba Banja Luka su čistili dio obale rijeke Vrbas kod tvrđave Kastel, te kod ušća Crkvene u Vrbas koji su identifikovani kao kritične tačke u gradskoj zoni. Dio volontera se priključio akciji čišćenja obale rijeke iz čamaca zajedno sa roniocima RK “Buk” na potezu od RK “Buka” do Kastela.

„Problem zagađenja rijeke i njene obale je veliki, kao i odgovornost svakog od nas kao građana da učinimo sve da smanjimo zagađenje. Nastojimo kada god je to moguće da iniciramo ovakve akcije, te nam je drago kada inicijative za čišćenjem naše rijeke dolaze i od strane društveno odgovornih kompanija kao što je UniCredit Bank Banja Luka.“ – izjavio je Miroslav Mišković , sekretar Ronilačkog kluba “Buk”.

Cilj inicijative je ukloniti nagomilani otpad na obali rijeke, te ličnim primjerom ukazati na ulogu svakog od nas u očuvanju naše životne sredine. Zajedničkim djelovanjem i brigom pojedinca o sredini u kojoj živimo, doprinosimo podizanju svijesti cijelog društva o važnosti ovih tema.

“Važno je da svojim primjerom budemo nosioci promjena u društvu, zato ćemo uvijek nastojati da podržimo akcije koje doprinose očuvanju životne sredine i održivom razvoju. Zahvaljujem se svim zaposlenima banke koji su se rado odazvali i priključili akciji čišćenja obale Vrbasa. Na putu ka zelenijoj budućnosti nastojimo biti posvećeni ispunjenju ciljeva održivog razvoja kroz aktivnosti koje realizujemo.”– istakao je Gordan Pehar, predsjednik Uprave UniCredit Bank Banja Luka.

Ovakve akcije pokazuju na važnost ljudske odgovornosti prema prirodnim resursima i eko sistemu, a UniCredit Bank Banja Luka najavljuje učešće u sličnim inicijativama u budućnosti.

(A.M.)