UniCredit Bank Banja Luka povodom „Međunarodnog dan štednje“ ugostila mališane i srednjoškolce, te nagradila najmlađeg i najstarijeg štedišu

UniCredit Bank Banja Luka „Međunarodni dan štednje“  i ove godine, već tradiconalno obilježila je nagrađivanjem najmlađeg i najstarijeg štediše Banke, te pokazala zahvalnost klijentima na ukazanom povjerenju. Najmlađi štediša ima samo dva mjeseca i živi u Derventi, a najstariji 94 godine i živi u Trebinju.

Da je štednja dobra navika koja se stiče od najmlađeg uzrasta, pokazali su i mališani iz banjalučkog vrtića „Liliput“ koji su povodom obilježavanja 31. oktobra učili zašto je štednja važna i za svoju prvu posjetu Banci pripremili crteže na ovu temu. U Filijali Banja Luka mališani su se družili sa Super Štekom, super junakom dječije štednje, kojem su ispričali kako oni razumiju pojam štednje.

 

Filijala Doboj ugostila je učenike i profesore Ekonomske škole Doboj, koji su imali priliku da se upoznaju sa oblicima štednje i benefitima koje kontinuirana i sigurna štednja donosi u budućnosti. Važno je podsticati razumijevanje štednje i svih njenih prednosti kod novih generacija, zato Banka kroz svoje aktivnosti sa društvenim uticajem nastoji povećati finansijsku pismenost kod mladih, ali i društva u cjelini.

 

Za štednju je važna sigurnost, te je od velike važnosti izbor partnera kojem će klijenti povjeriti svoj novac na čuvanje. Da je UniCredit Bank Banja luka partner od povjerenja za svoje klijente, pokazuje i rast ukupnih depozita u ovoj godini u odnosu na prethodnu, kojim je Banka osigurala tržišno učešće u depozitima u iznosu od 16,5 odsto. Pored sigurnosti, za uspješnu štednju važno je izabrati vrstu štednje u skladu sa ličnim potrebama. Stavljajući klijente na prvo mjesto, UniCredit Bank Banja Luka kroz svoje svakodnavno poslovanje nastoji imati i savjetodavnu ulogu, te pružiti podršku klijentima prilikom donošenja odluke o izboru odgovarajućeg oblika štednje.