Dodijeljene nagrade za najljepše fotografije: „Bemice“ proputovale i zadivile Evropu

U Tvornici obuće „Bema“ Banjaluka, koju skoro dvije decenije uspješno vodi tehnički direktor Marinko Umičević, dodijeljene su nagrade dobitnicima jubilarnog desetog po redu foto nagradnog konkursa na temu „Kuda su putovale Bemice“, koji je organizovala ova uspješna tvornica i njen prvi čovjek.

Vrijedne novčane nagrade i po par obuće dobilo je pet kupaca “Bemine” obuće koji su poslali svoju fotografiju u “Bemicama” sa raznih krajeva svijeta i tako pokazali dokle je sve stigla ova udobna i kvalitetna obuća.

Prvu nagradu i 500 KM osvojila je Biljana Marjanović, drugu nagradu i 300 KM osvojila je Milena Ritan, treću nagradu i 200 KM osvojila je Maja Stojaković, dok je specijalnu nagradu dobila Nataša Milojević.

“Zadovoljstvo nam je da smo deseti put organizovali foto konkurs i nagradili najbolje fotografije. Ovaj put je bilo malo manje fotografija nego inače, ali sve fotografije koje smo dobili su izuzetno kvalitetne. Odlučili smo da prvu nagradu dodijelimo za fotografiju koja je nastala u Moskvi jer Rusija je naša majka kao i Srbija. Na trećoj fotografiji imamo zastavu Turske tako da smo mi širokogrudni. Mislim da je ovo jedan od najpoštenijih konkursa, gdje nema nikakvog namještanja, važan nam je kvalitet i srećni smo što smo vidjeli da su naše cipele ove godine obišle cijelu Evropu“, rekao je Umičević koji i na ovaj način dokazuje svoju, ali i društvenu odgovornost tvornice sa kojom postiže vrhunske rezultate i koja je zajedno sa Marinkom postala istinski priuvredni gigant i jedan od neizbježnih simbola Banjaluke.

Dobitnica druge nagrade Milena Ritan rekla je da je prijatno iznenađena izborom, a njena fotografija je nastala prilikom posjete Ljubljani.

“Zahvaljujem se na nagradi, foto konkurs je odlična ideja kojom promovišemo i kvalitet “Bema” obuće i pozivam sve da se ubuduće odazovu i učestvuju u nagradnim konkursima koji su najavljeni u narednom period”, rekla je Ritan. Ove godine dodjeljena je jedna specijalna nagrada i to za fotografiju nastalu u prestonici mode.

“Srećna sam što sam “Bema” torbu nosila i fotografisala baš u Parizu, jer smatram da vaši proizvodi mogu da pariraju najkvalitetnijim svjetskim brendovima.Torba je bila zapažena i u prestonici mode i gdje god je nosim promovišem našu domaću proizvodnju”, poručila je Milojevićeva.

Inače, nakon ugodnog razgovora, podjele poklona i riječi zahvalnosti za učešće na konkursu, Umičević je najavio novi fotokonkurs na jesen, a tema će vjerovatno biti vezana za Banjaluku.

N.Sp.