IRBRS posjetila Predstavništvo Republike Srpske u Beču

V.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske (IRBRS) Dražen Vrhovac sa delegacijom razgovarao je u Beču sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladenom Filipovićem.

Dvodnevna posjeta Beču dio je intenzivne promocije investicionog profila Republike Srpske, kao i investicionih profila naših opština i gradova, koje je izradila Investiciono-razvojna banka Republike Srpske. Cilj kompletiranja i promocije profila je privlačenje stranih ulaganja u Republiku Srpsku, novo zapošljavanje i jačanje privrednog ambijenta.

Delegacija IRBRS upoznala je šefa Predstavništva u Beču sa dosadašnjim aktivnostima na ovom planu. S obzirom na to da je, kako je zaključeno na sastanku, jačanje privrednog ambijenta u Republici Srpskoj obostrani cilj razmijenjena su mišljenja o mogućnostima i oblicima buduće pojačane saradnje za privlačenje stranih ulagača.

Dogovoreno je da već u narednim danima u posjetu Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske dođe jedna austrijska kompanija.

Posjeta delegacije IRBRS Beču nastavlja se susretom sa našom poslovnom dijasporom u Austriji. Tokom sutrašnjeg dana biće održana i konferencija na kojoj će učestvovati Investiciono-razvojna banke Republike Srpske sa 40-ak austrijskih privrednika i organizacija. Organizatori konferencije su Predstavništvo Republike Srpske u Republici Austriji i Austrijsko-srpski privredni forum.

Austrijskim investitorima biće predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i kapitalni projekti Republike Srpske, naših opština i gradova, kao i aktivnosti koje IRBRS sprovodi na snažnoj promociji potencijala Republike Srpske.

Namjera kojom smo se vodili prilikom kreiranja investicionih profila Republike Srpske, kao i naših opština i gradova, bila je da na jednom mjestu kompletiramo sve ekonomske, ali i turističke potencijale Republike Srpske i olakšamo pristup informacijama zainteresovanim investitorima. Investicioni profili, koje ćemo predstavljati na sajmovima, kongresima, konferencijama, u predstavništvima, ambasadama i na svakom mjestu gdje postoji šansa za dobru i kvalitetnu promociju Republike Srpske, biće dostupni i na engleskom jeziku, a u planu je prevod i na druge strane jezike.

(N.S)