Umičević zadovoljan: Čista desetka za “Festival domaćih proizvoda”

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, na čijem je čelu ugledni privrednik Marinko Umičević, i ove godine je učestvovala na Festivalu domaćih prizvoda, koji je krajem prošle sedmice održan u Banjaluci, u prostoru novog objekta Teniskog saveza Republike Srpske koji se nalazi u Parku Mladen Stojanović.

Naime, “Bema” u okviru ovog festivala svoje proizvode izlaže svih šest godina i jedna je od najznačajnijih izlagača, mada su svi domaći proizvođači jednako važni. Učesnici ovog festivala ističu da je prostor gdje je organizovan sajam bio idealan, organizacija fantastična, posjećenost odlična, a svemu je prisustvao veliki broj izlagača koji su bilo dobro raspoloženi da predstave svoj rad. To mišljenje dijeli i Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema” i jedan od najuspješnijih rukovodilaca firmi iz prerađivačke industrije u Republici Srpskoj, koji “Bemu” sa uspjehom vodi skoro dvije decenije, od kada ova fabrika samo raste i postaje gigant domaće privrede.

“Što se tiče mene, čista desetka za organizaciju i za cjelokupni Festival domaćih proizvoda. Stekli smo nova poznanstva, vidjeli stare prijatelje, dogovorili saradnje.Festival je prošao pod sloganom “kupujmo domaće”. Međutim, slaba nam je i navika, kultura, a i patriotizam. Još uvijek mentalni sklop velikog broja naših judi nije na tom nivou da budu društveno odgovorni, i kupuju domaće, a nadam se da će se i to promjeniti”, rekao je Umičević. Prema njegovim riječima, to se posebno odnosi na državna i velika preduzeća koja bi trebalo kad kupuju obuću, odjeću za radnike da vode računa da kupuju domaće.

“Zahvaljujem se srpskom članu Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, koja je obišla naš štand i uvijek nam je draga i kako mi kažemo “naša Željka”. Takođe, želim da se zahvalim i gradonačeniku Drašku Stanivukoviću koji je obišao naš štand i bio je prijatno iznenađen kvalitetom obuće koju proizvodimo. Tako da se nadamo da će on svojim primjerom podržati domaću proizvodnju i kuputi cipele iz “Beme””, kazao je ovaj ugledni banjalučki privrednik i još veći humanitarac i patriota, čija humanost ne poznaje granice, u šta su se uvjerili mnogi kojima je pomogao i kojima danas pomaže, te svojom podrškom uveseljava brojne porodice, njihovu djecu i vraća vjeru u ljude. Umičević je dodao da bi “Kupujmo domaće” trebalo da bude državni projekat.

“Kad kupimo domaće PDV ostaje u Republici Srpskoj, pa ce platu dobiti i policajac, ljekar i nastavnik i svi ćemo biti srećniji i zadovoljniji”, istakao je Umičević.

N.Sp.