Prirodni kamen pravi trend u dizajnu enterijera i eksterijera

Zidna dekoracija prirodnim kamenom posljednjih godina postala je široko rasprostranjena na našim prostorima. Sa sigurnošću možemo reći da kameni enterijeri više nisu danak tradiciji, već pravi trend u dizajnu. Danas ovaj materijal možemo vidjeti ne samo u kućama, nego i u luksuznim apartmanima, ali i malim garsonjerama.

Zidovi stambenih i poslovnih prostora mogu biti u potpunosti obloženi prirodnim kamenom, ali je takođe jedna od opcija i oblaganje dijela zida ovim materijalom. Prirodni kamen se vrlo često može naći i u kuhinji, kupatilu, hodniku, ali i eksterijeru. Ovo je najtrajniji, ekološki prihvatljiv, visokokvalitetan i lijep materijal.

Bitno je naglasiti da je kamen jedinstven materijal. Nikad nećete pronaći identičan uzorak, što znači da ćete ukoliko se odlučite za postavljanje prirodnog kamena u vaš dom dobiti jedinstven i neponovljiv enterijer.

Vrijedi napomenuti da je danas prirodni kamen popularan ne samo u stambenim prostorima. Mnogi poslovni objekti takođe koriste prirodni obloženi kamen za dekoraciju enterijera.

Kompanija “BX kamen” iz Jajca bavi se eskploatacijom prirodnog kamena, a mirne i svijetle nijanse njihovog kamena vrlo su popularne u enterijerima na našim prostorima, ali i u regionu.

Njihov kamen pogodan je za različite vrste obrade, te ga tako možete koristiti kako u unutrašnjem uređenju, tako i u eksterijeru. Dizajneri se vole „igrati“ nijansama BX kamena, pa tako često savjetuju postavljanje mozaika u enterijeru.

BX kamen se može pronaći u brojnim nijansama, tako da se praktično savršeno uklapa u bilo koji enterijer ili eksterijer. Tonovi su nježni, pastelnih boja, pa je svakako savjet kombinovanja različitih nijansi za postizanje maksimalnog efekta.

Može se pronaći u obliku ploča različitih dimenzija, a ukoliko vi imate neku ideju, poseban zahtjev ili prijedlog možete ih podijeliti za timom kompanije „BX kamen“. Oni će vam, sasvim sigurno izaći u susret i ponuditi nešto što bi vam najviše odgovaralo. Kontaktirajte ih na broj telefona 063 943 981. Više informacija dostupno je na sajtu BX kamen, kao i na njihovim profilima na fejsbuku i instagramu.