Umičević nastavlja misiju humanosti: Knjige i obuća za djecu radnika “Beme”

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, na čijem je čelu uspješni privrednik i nadaleko poznati humanosta Marinko Umičević, nastavila je svoju misiju humanosti i tradiciju darivanja na početku školske godine, pa su tako djeca radnika “Beme” koja su upisala prvi i drugi razred osnovne škole, i ove godine dobila po par obuće.

Ovim divnim gestom “Beme”, odnosno njenog tehničkog direktora Marinka Umičevića, koji je najsrećniji kada vidi nasmijana, zadovoljna i vesela dječija lica, novu obuću je dobilo 40-ak mališana čiji roditelji rade u pogonima “Beme” u Banjaluci i Mrkonjić Gradu.

Umičević je rekao da su djeca radnika “Beme” spremna za prvi dan škole, te dodao da Tvornica obuće “Bema” nastavlja tradiciju i na sve načine nastoji da svojim radnicima pomogne, te im olakša školovanje djece.

“Ove godine je to oko 40 pari za mališane u Banjaluci i Mrkonjić Gradu. Osim toga, obezbjedili smo školske knjige za svu djecu radnika od petog do devetog razreda osnovne škole, ukoliko dolaze iz opštine koja nije finansirala kupovinu knjiga”, dodao je Umičević.

Prema njegovim riječima “Bema” je jedina firma u regionu koja kupuje knjige djeci svojih radnika za srednju školu, a svakako treba naglasiti da je riječ o knjigama koje su i najskuplje.

“Na taj način pokazujemo da smo društveno odgovorna firma , da vodimo računa o svojim radnicima i da želimo da im olakšamo pripremu djece za polazak u školu. Svim učenicima želim srećnu i uspješnu novu školsku godinu”, poručio je Umičević, i po ko zna koji put do sada pokazao o kakvom humanisti se radi, odnosno ovakvim gestovima dokazuje da je riječ o čovjeku velikog srca koji je uvijek spreman da pomogne, posebno svojim radnicima i njihovim porodicama, koje cijeni iznad svega. Iskreni osmjesi djece kojima je do sada Marinko pomogao, a među kojima mnpogi nisu djeca radnika “Beme”, govore dovoljno o Marinku i “Bemi”, te o njihovoj humanosti i visokom nivou društvene odgovornosti.

N.Sp.