Umičević upozorava: Bahatost Saudijske Arabije preko naših leđa

Marinko Umičević, tehnički direktror Tvornice obuće “Bema” Banjaluka i ugledni sportski radnik, upozorio je da smo ovih dana  svjedoci rasipanja novca u zemljama Zaliva, gdje u Saudijskoj Arabiji plaćaju stotine miliona evra za prosječne fudbalere.

Prema njegovim riječima, to je čista bahatost i guranje prsta u oči nama ostalima, pogotovo Evropljanima.

“A da bi se te pare opravdale, te zemlje Zaliva su odmah podigle cijene nafte. A vi vidite da li je to slučajno ili ne. To nije samo njihov novac, to je novac svih nas, jer plaćamo tako skupo energente. A davati jednom igraču 250.000 evra samo za jednu objavu o ljepoti te zemlje je stvarno šlag na tortu. Ali, eto, oni će te pare vratiti preko nafte koja je poskupjela, a nas će smatrati ovcama”, istakao je Umičević i dodao da bi neko od tih moćnika trebalo da kaže “njet”, jer ovako sve gubi smisao.

Naime, Umičević je nadaleko poznat kao veliki ljubitelj sporta, ali i kao veliki donator sporta, sportista i sportskih klubova, te je istovremeno volonterski godinama angažovan u više sportskih klubova i saveza, s ciljem da na bilo koji način doprinese razvoju sporta u Republici Srpskoj. Nerijetko, sam iz svog džepa odluči da finansira neka takmičenja i neke sportiste, samo kako ne bi odustali od sporta ili kako se neki klubovi ne bi prestali takmičiti, čime konstantno pokazuje da živi za sport, a ne od sporta kao neki.

A o njegovom društveno odgovornom radu i njegovoj humanosti, po kojem je nadaleko poznat i on i Tvornica obuće “Bema”, koju uspješno vodi skoro dvije decenije, mogle bi se napisati serije romana u nastavcima.

N.Sp.