Umičević ništa ne prepušta slučaju: KKI “Vrbas” spreman za košarkaški spektakl u Banjaluci

Košarkaški klub invalida (KKI) “Vrbas” iz Banjaluke, na čijem je čelu priznati sportski radnik i nadaleko poznati humanista Marinko Umičević, užurbano privodi kraju posljednje pripreme pred kvalifikacioni turnir “EuroCup 1” košarke u kolicima, koji će 10. i 11. marta ove godine biti održan u Dvorani “Borik” u Banjaluci.

Pošto Umičević baš ništa ne prepušta slučaju, tako je nakon brojnih aktivnosti oko organizacije turnira i zvanično obezbjeđene podrške Grada Banjaluka, dogovoren i smještaj za goste, a određeni su i promoteri turnira, čime se pokazuje da se pazi na svaki detalj, ali i dokazuje da će KKI “Vrbas” biti sjajan domaćin kao i do sada.

Naime, proslavljena košarkašica “Mladog Krajišnika” Slađana Golić koja je u bogatoj karijeri, između ostalog, sa reprezentacijom Jugoslavije osvojila olimpijsko srebro na Igrama održanim 1988. godine u Seulu i trofejni košarkaški stručnjak Dragan Bajić biće promoteri ovog kvalifikaiconog turnira.
“Do sada je obavljen veliki dio posla na organizacionom planu i već sada se može reći da je sve spremno za predstojeći košarkaški spektakl. Želim da se zahvalim našoj košarkaškoj kraljici Slađani Golić koja je sa oduševljenjem prihvatila da bude naš promoter. Isto tako hvala i Draganu Bajiću, našem dugogodišnjem prijatelju koji nam je uvijek bio na raspolaganju. Evo i sada je rado prihvatio da bude dio ove naše lijepe price” rekao je Umičević,koji je predsjednik Košarkaškog kluba invalida “Vrbas“, koji nešto više od dvije decenije postiže sjajne rezultate, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

Pored toga, u sklopu organizacije ovog veoma važnog turnira, Umičević je zajedno sa saradnicima razgovarao i sa menadžmentom Hotela “Ćubić”, koji je prilagođen I za osobe sa invaliditetom, te će u tom objektu biti smješteni takmičari.

“Ovaj velelepni objekat je, između ostalog, prilagođen i za sportiste sa invaliditetom. Sa menadžmentom hotela “Ćubić” sarađujemo nekoliko godina unazad, i to na obostrano zadovoljstvo i mogu uputiti samo riječi hvale za ljude koji vode brigu o ovom hotelu. Ranije ekipe koje su dolazile u Banjaluku bile su ovdje smještene i svi su na kraju prezadovoljni odlazili svojim kućama i siguran sam da će tako biti i ovog puta”, istakao je Umičević

Inače, kada je riječ o predstojećem kvalifikacionom turniru koji počinje 10. marta, osim Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“, nastupiće: London Titans (Velika Britanija), Padova Millennium Basket (Italija), Keln 99 (Njemačka) i „Zmaj“ (Gradačac). Sve utakmice biće odigrane u sportskoj dvorani „Borik“ u Banjaluci, a pobjednik ove grupe izboriće plasman na završni trunir koji će se održati u Italiji (Kantu).

Aktuelni šampioni BiH i NLB lige, KKI “Vrbas” iz Banjaluke imali su dosta uspjeha na ovakvim takmičenjima, a ono što je sasvim sigurno, a to je, da će Košarkaški klub invalida “Vrbas” sa Marinkom Umičevićem na čelu biti odličan domaćin, jer ovaj čovjek zaista ništa ne prepušta slučaju i unaprijedi sve ono u čemu učestvuje, jer to radi predano, srcem i za dobrobit drugih, u čemu je i najveća tajna njegovih uspjeha u životu, odnosno na poslovnom, humanitarnom i sportskom planu.

(N.Sp)