Ovo je najbolja fotografija konkursa “Prirodne ljepote BiH”

prenjuogledalu

Na foto-konkursu “Prirodne ljepote Bosne i Hercegovine“ titulu najbolje dobila je fotografija “Prenj u ogledalu“, autora Dženada Džine iz Jablanice, čime je proglašen za pobjednika foto-konkursa.

Ova fotografija će krasiti kalendar Grawe osiguranja u 2017. godini, a autor fotografije će biti novčano nagrađen iznosom od 500 KM.

Dženad Džino je za portal Fotografija.ba rekao da su za njegovo ozbiljnije bavljenje fotografijom najviše su “krivi” Prenj, Čvrsnica i Jablanica, odnosno njene prirodne ljepote i sve ono što krasi podneblje gdje rođen. Veliki je ljubitelj prirode, aktivan planinar i član Gorske službe spašavanja u Jablanici.

„Često sam vozeći se prema Mostaru na samom izlazu iz Jablanice gledao u vrhove Prenja i divio im se kako prkose vremenu i ponosno stoje iznad korita Neretve, odnosno Grabovičkog jezera i sebi sam dao zadatak da napravim fotografiju koja će ljudima najbolje dočarati tu ljepotu. U aprilu mi se ukazala prilika kad je pao i posljednji snijeg.

Dan je bio fantastičan za fotografisanje. Došao sam a ispred mene je stajao prizor koji je bio zaista oduševljavajući. Vrhovi Prenja su bili pokriveni sinoćnjim snijegom a jezero prilično mirno. Sve se poklopilo, samo je bilo do mene da taj trenutak ovjekovječim za sva vremena“ rekao je Džino za Fotografija.ba.