Umičević nastavlja humanu tradiciju: Besplatne knjige za svu djecu radnika „Beme“

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka će i ove, kao i prethodnih 15 godina, obezbjediti školske knjige za osnovnu i srednju školu za djecu svih svojih radnika koji dolaze iz šest opština.

Najavio je to Marinko Umičević, tehnički direktor “Beme”, poznat kao čovjek koji svojim djelima konstantno pokazuje koliko misli i podržava svoje radnike i njihove porodice, na čemu mu mogu pozavidjeti mnogi drugi privrednici, funkcioneri i svi oni koji imaju mogućnosti da pomognu.

Naime, s obzirom da će Grad Banjaluka i ove godine obezbjediti besplatne udžbenike djeci na području grada, a da će Vlada Republike Srpske finansirati knjige za djecu od 1. do 4. razreda za sve učenike u Republici Srpskoj, Tvornica obuće “Bema” će kupiti knjige za djecu radnika koji pohađaju od 5. do 9. razreda osnovnih škola sa područja svih opština osim Banjaluke, te za učenike koji pohađaju od 1. do 4. razreda srednjih škola za sve opštine.

“Osim toga, nastavljamo tradiciju da djeci radnika koji se upisuju u prvi ili drugi razred osnovne škole obezbjedimo po par obuće iz našeg asortimana. Jedina smo firma u regionu koja kupuje knjige djeci svojih radnika za srednju školu koje su i najskuplje”, dodao je Umičević.

Ono što je posebno za pohvalu i što je vrlo ohrabrujuće je činjenica da je “Bema” na čelu sa Umičevićem, i pored veoma teških uslova za poslovanje ove godine uspjela da nastavi ovu deceniju i po po dugu tradiciju, i da i za predstojeću školsku godinu obezbjede knjige za djecu svojih radnika koja pohađaju osnovne i srednje škole.

“Zadovoljstvo nam je da smo i ove godine u izuzetno teškim okolnostima uspjeli da nastavimo ovu praksu i što ćemo našim radnicima i njihovoj djeci na ovaj način olakšati početak nove školske godine. Zahvaljujemo se Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske na dugogodišnjoj i izuzetno uspješnoj saradnji i što nas prate u našoj humanoj akciji”, poručio je Umičević, i po ko zna koji put pokazao da se radi o veoma društveno odgovornom čovjeku, istinskom humanisti i čovjeku velikog srca, koji milsi na svoje radnike i čini sve da im olakša svakodnevni život i neke od troškova, kao što su i knjige i obuća za njihovu djecu koja idu u školu. Uz Umičevića, svakako, “Bema” se pozicionirala kao jedna od društveno najodgovornijih tvornica u Republici Srpskoj, koja je sveprisutna kao donator i učesnik u humanim misijama u brojnim oblastima, od sporta, preko kulture do običnog čovjeka, pojedinca i njegove porodice, koja treba pomoć.

N.Sp.