Umičević: Kako je “Autoprevoz” kupio zemljište Stare autobuske?

Marinko Umičević, odbornik u Skupštini grada Banjaluka četiri mandata zaredom, te član Senata Republike Srpske i jedan od najuspješnijih srpskih privrednika, rekao je da on kao odbornik u gradskoj Skupštini već punih 15 godina, još uvijek nije saznao pravu istinu, kao ni drugi građani Banjaluke, kako je i na koji način preduzeće “Autoprevoz” Banjaluka kupilo zemljište Stare autobuske stanice u centru Banjaluke, i po kojim zakonima.

S tim u vezi, Umičević, koji je nadaleko poznat kao veliki borac za pravdu, borac za svoju Republiku, za svoj grad i za svoje sugrađane, a posebno istinski borac za prava običnog čovjeka, rekao je da građani zaslužuju istinu, kako je do toga došlo, te “ko je tu odradio posao i za koga”.

“Vidim da “Autoprevoz” ima pravo da traži svoje, ali isto tako na to ima pravo i Grad Banjaluka.

Moram da kažem da mi nije jasan stav ni tzv. vladajuće većine po tom pitanju. Dajte da već jednom padnu maske da vidimo ko je doveo do tog stanja, na koji način je to kupljeno, to jeste oteto od grada.

Vidim gradonačenik pokušava, bori se, ostali ćute, kao njih to ne inetersuje, ali to će se opet pripisati partiji koja je bila na vlasti i zato ne treba da ćutimo nego da zahtjevamo istinu, sa imenima i prezimenima i moramo tražiti njihovu odgovornost”, poručio je otvoreno Umičević, koji je svima poznat kao čovjek bez dlake na jeziku, spreman svakome reći istinu u lice, jer se jednostavno radi o čovjeku koji nema oraha u džepovima, kojih nažalost mnogi imaju i onda moraju da ćute.

Umičević je istakao da ga ova situacija sa zemljištem Stare autobuske stanice podsjeća na otimačinu prostorija Rukometnog kluba “Borac”, u Srpskoj ulici u centru Banjaluke, u kojem se sada nalazi ugostiteljski objekat “Mac Tire pub”.

“Tu je sud proglasio da je prostor “Borca”, koji nije kupljen niti je bio u ponudi za prodaju, u vlasništvu tamo nekoga, raseljenog lica. Notar je to legalizovao, sud je legalizovao. Uzeli su, oteli su sve što se moglo u ovom gradu, ali duše nam neće uzeti”, naglasio je Umičević. On je još jednom zatražio da se, zbog istine i pravde, zbog grada i Banjalučana, detaljno ispita kako je “Autoprevoz” kupio zemljište u centru gradao, po kojoj cijeni i koja je tu bila uloga grada.

“To moramo da uradimo zarad istine i naše djece. Smatram da smo zajedno tzv. skupštinska većina i gradonačelnik, trebali da podignemo kredit od 12 miliona KM i isplatimo “Autoprevoz” i da se ponovo pokrene taj process, te da se konačno utvrdi ko je za to kriv, te da se taj čovjek ili ti ljudi prozovu punim imenom i prezimenom i pozovu na odgovornost”, poručio je Umičević i po ko zna koji put dokazao da se radi o čovjeku koji ima izrazito visok nivo društvene odgovornosti, na čemu mu mnogi mogu pozavidjeti, a mnogi bi se trebali i ugledati na njega.

N.Sp.