Umičević: Besplatna voda ogromna podrška sportu Banjaluke

Marinko Umičević, nadaleko priznati i uspješni sportski radnik, koji je pritom humanista za primjer i jedan od najvećih donatora sporta na našim prostorima, rekao je da ga je veoma prijatno iznenadila vijest da je Fudbalski klub “Borac” potpisao ugovor sa Gradom Banjaluka i da će svi klubovi na području grada od sad imati besplatnu vodu za održavanje stadiona, svlačionica i drugih prostorija.

Umičević, koji se već decenijama krozu svoj sportski rad bori za opstanak sportskih klubova, za bolju infrastrukturu sporta, ali I za bolje uslove treniranja sportista, rekao je da je besplatna voda značajna Stavka za sportske klubove, pogotovo u ljetnom periodu i zbog sve većih klimatskih promjena.
“To sam tražio i zahtjevao već šest-sedam godina, to je bila moja ideja i evo najzad hvala Bogu nađoše se pametni ljudi da pomognu sportu i da sve više mladih koji se bave sportom imaju bolje uslove”, rekao je Umičević, koji koristi svaku priliku da pomogne sportu, sportskim organizacijama i sportistima, a da je to tako svjedoče hiljade i hiljade njegovih donacija sportistima i sportskim klubovima, kao i njegov volonterski angažman u više sportskih klubova i saveza. Umičević je dodao da je očigledno Grad Banjaluka prepoznao poentu jedne od njemu omiljenih izreka: “da je sport investicija, a ne trošak”, što je, kako je kazao Umičević, za svaku pohvalu, ističući da je tu odluku Grada Banjaluka realizovalo preduzeće “Vodovod”.

“Poznato je da su gubici vode skoro 50 procenata, i to je najmanja stavka koja je mogla da se uradi, a na boljitak svih nas. Da bi dopunili tu odluku trebalo bi pokušati da nađemo način da otpišemo velika dugovanja po pitanju vode koje imaju sportski klubovi. Možda da se taj dug pretvori u neku reklamu ili da Skupština grada otpiše ta dugovanja i onda bi ova odluka bila potpuno u interesu svih. Klubovi da se riješe velikih dugovanja, a i Grad koji ima potraživanja faktički nema jer ih nikada neće moći naplatiti”, predložio je Umičević, a na nadležnima je da saslušaju i razmotre prijedloge ovog istinskog ljubitelja sporta, iskrenog humanistu i veoma iskusnog sportskog radnika, koji to sve radi iz ljubavi prema sportu, jer on ne živi od sporta, nego živi za sport.

N.Sp.