U susret proljeću: najbolje opcije za sjedenje u dvorištu i bašti

Za početak, odmaranje u lijepo uređenoj bašti znatno umanjuje stres. Dokazano je da boravak u prirodi smanjuje nivo stresa, a sjedenje u bašti može biti odličan način da se to uradi. Mirno okruženje, cvrkut ptica i svijež vazduh mogu vam pomoći da smirite um i smanjite stres.

Istovremeno, dok sjedite u bašti, izlažete se suncu, koje je prirodni izvor vitamina D. Vitamin D je neophodan za zdravlje kostiju i može pomoći u prevenciji niza bolesti, uključujući rak, dijabetes i srčane bolesti. Ujedno, baštovanstvo može biti odličan oblik vežbanja, pa čak i samo sedenje u bašti može biti korisno za vaše fizičko zdravlje. Podstiče vas da se krećete, protežete i više boravite na svežem vazduhu.

Boravak u bašti može biti odličan način da vežbate svesnost, jer se fokusirate na sadašnji trenutak i lepotu prirode oko sebe. To vam može pomoći da se opustite i budete svesniji svojih misli i osjećaja. Istovremeno, to može poboljšati vaše raspoloženje, ali i vaše mentalno zdravlje. Istraživanja su pokazala da vreme provedeno u prirodi može smanjiti simptome depresije i anksioznosti.

Kada je u pitanju baštenska garnitura, postoji mnogo opcija koje možete izabrati u zavisnosti od vašeg stila i potreba. Evo nekoliko ideja za sjedenje u bašti koje treba razmotriti ovog proljeća.

BAŠTENSKE KLUPE

Baštenske klupe mogu biti odličan dodatak svakom otvorenom prostoru. Dolaze u različitim stilovima, od rustičnih drvenih klupa do uglađenih metalnih varijanti, i mogu se postaviti bilo gdje u bašti kako biste dobili udoban prostor za sjedenje.

BAŠTENSKE STOLICE

Baštenske stolice su klasična opcija za sjedenje na otvorenom koja može dodati šarm i stil vašoj bašti. Obično su napravljene od drveta i imaju jedinstven dizajn koji je udoban i izdržljiv.

MREŽE ZA LJULJANJE

Ako želite da se opustite i odmorite u svojoj bašti, viseća mreža može biti savršena opcija za sjedenje. Dolaze u različitim stilovima i veličinama, od visećih mreža za jednu osobu do onih za velike porodice.

BAŠTENSKA LJULJAŠKA

Baštenska ljuljaška može dodati dašak hirovitosti u vaš prostor za sjedenje u bašti. Dolaze u različitim stilovima i materijalima, od drvenih ljuljaški do metalnih, i mogu biti zabavan i opuštajući način da uživate u svojoj bašti.

STO ZA PIKNIK

Ako uživate u objedovanju na otvorenom, sto za piknik može biti odličan dodatak vašoj bašti. Obično su napravljeni od drveta ili metala i mogu da prime više ljudi za opušteno i udobno rukovanje na otvorenom.

 

MOJENTERIJER