U 2/3 slučajeva žene odlučuju gdje će porodica živjeti

Čak 70 odsto muškaraca nema problem s tim da žena bira kuću ili stan, a tri od četiri žene smatraju da je to sasvim “normalno” i da je odluka o lokaciji doma njihova.

Žene imaju zadnju riječ u odabiru doma koji će dijeliti s partnerom, pokazala je nova studija britanske kompanije za nekretnine sprovedena na više od dvije hiljade ljudi. Prema njoj, žene čak u 68 odsto slučajeva odlučuju koji će stan ili kuću iznajmiti ili kupiti.

Trećina žena smatra da je to sasvim normalno, a 73 odsto njih preuzeće na sebe gledanje oglasa, organizovanje posjeta potencijalnim domovima i razgovor s agencijama za nekretnine. Većina muškaraca nema ništa protiv toga, a čak 70 odsto zbog toga je srećno. Skoro polovina muškaraca čak bi pristala i na ženinu odluku o novom domu bez da su uopšte vidjeli nekretninu.

Iako se većina parova slaže da bi odluka o novom domu trebalo da bude zajednička, istraživači zaključuju da muškarci većinom misle da je to više ženska oblast interesovanja. Uprkos navodnom vjerovanju u prosuđivanje svoje bolje polovine, 30 odsto muškaraca kažu da su kupili nekretninu koja im se ne sviđa kako bi udovoljili svojoj ženi.