Trendovi za uređenje enterijera u 2020. godini

Još malo vremena je ostalo da zakoračimo u novu deceniju, a poznato je da svaka nova godina donosi nove trendove, bilo da je u pitanju moda, parfemi, boja koja će biti dominantna, te tako i trendove u uređenju enterijera. Od rastuće važnosti upotrebe održivih materijala do glamuroznih komada i ekspanzije individualnosti i jedinstvenosti, izdvajamo stilove koji će biti popularni kod uređenja doma u 2020. godini.

Klasična plava

Trend klasične plave će zamijeniti živu koralnu iz 2020. godine. Ova zanimljiva boja će biti na zidovima, dodacima, pa čak i rasvjeti. Ovo je savršena boja za moderne komade namještaja i predmete koji privlače poglede. Najveći plus je to što ova nijansa plave savršeno ide s prirodnim svjetlom na sjevernoj hemisferi, koja tokom gotovo čitave godine ima plavi podton.

Glamur

Trend koji nikada nije potpuno isčezao, glamur i visoka sofisticiranost obuhvataju maksimalistički pristup dekoru, gdje je uzorak u centru pažnje, a previše ukrasa je nepoznat pojam. Inspirisan burnim dvadesetim, glamur se vraća u 2020. godini.

Svi zaslužujemo malo luksuza u svom životu, a kad je riječ o uživanju u ljepoti svoga doma – odvažni uzorci, dominantni ukrasi, ali i svakodnevna raskoš, obilježiće uređenje enterijera u narednoj godini.

Jedinstven dizajn

Trend jedinstvenog dizajna će doživjeti svoj vrhunac naredne godine, jer će vlasnici kuća i dizajneri imati za cilj da šokiraju. Od ručno puhanog stakla i kontrastnih materijala, do upečatljivih dodataka koji privlače pažnju, sve će se vrtjeti oko jedinstvenosti.

Prirodne teksture

Uz stalno promjenjivu i izazovnu politiku, ekonomsku i socijalnu klimu, nije iznenađenje da će priroda glavni izbor kad je riječ o izboru dizajna 2020. godine. Novi pristup prirodnim teksturama podrazumijeva mnogo toga – od obojenog mramora, preko osušenog cvijeća, ekološkog napretka do klasičnih organskih tekstura. Bogate drvene teksture nikada ne izlaze iz mode, a prirodno ne znači neminovno minimalistički pristup. Kombinovanje prirodnih materijala s luksuznim i eklektičnim biće u fokusu tokom naredne godine.

Organska forma

Organski oblici u prirodi nastaviće da dobijaju na popularnosti i tokom 2020. godine. Istraživanje prirodnog svijeta, u kombinacijama s inovacijama u dizajnu, podstiče razvoj apstraktnih oblika, ali i pojednostavljenih formi. Potražite dizajne koji podsjećaju na prirodu u njenom najboljem i rustikalnom obliku. Tehnološki napredak znači da prirodu možemo inkorporisati u moderni dizajn i ugraditi je lakše i uspješnije.

(homesandgardens.com)